Waterwegen en Zeekanaal gaat vaarweg Seine-Schelde verbeteren

Waterwegen en Zeekanaal kiest het consortium THV Arcadis-Sweco-Antea Group voor de technische en administratieve assistentie en de ondersteuning van het projectmanagement van het project.

Trefwoorden: #Antea Group, #Schelde, #Seine, #Sweco Belgium, #THV Arcadis, #vaarwegen, #Waterwegen en Zeekanaal

Lees verder

Techniek

( Foto: Waterwegen en Zeekanaal )

ENGINEERINGNET.BE - Dit project maakt deel uit van een EU-initiatief om twee regio's met elkaar te verbinden via een waterweg, die grotere vrachttransporten met container- en duwvaartschepen kan verwerken.

Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium: “De regio’s rond de Seine en Schelde zijn belangrijke Europese industriële hubs. Met onze brede expertise inzake waterwegen en havens zullen we de voorwaarden scheppen voor een vlottere afwikkeling van het vrachtvervoer op beide rivieren.”

Het consortium THV Arcadis-Sweco-Antea Group staat mee in voor het ontwerp van oplossingen voor de verbreding en verdieping van de bestaande vaarwegen, de verhoging van bruggen en de modernisering van meerdere sluiscomplexen in Vlaanderen.

Dit hoofdzakelijk op het traject langsheen de Leie tussen Wervik en Gent, maar ook op een aantal aansluitende waterwegen.

De werkzaamheden werden in augustus 2016 opgestart en de realisatie van de opdracht is gepland tegen augustus 2020. De totale waarde van het contract bedraagt ongeveer 5 miljoen euro.