Eekels Technology haalt Angolese overheidsorder binnen

Het in Kolham gevestigde bedrijf gaat een schip waarmee de Angolese overheid de visstand monitort voorzien van elektrische installaties.

Trefwoorden: #Damen Schelde Naval Shipbuilding, #DSNS, #eekels, #Shipbuilding, #Vlissingen

Lees verder

Techniek

( Foto: DSNS )

ENGINEERINGNET.NL - Deze opdracht is verstrekt via Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS). Dit omvat het ontwerp, productie, supervisie en in bedrijf stelling van de gehele elektrisch installatie. Hieronder vallen schakelborden, verlichtingsinstallaties, automatisering, computer netwerken en het propulsion control systeem. Er zijn geen financiële details bekend gemaakt.

De engineering zal door Eekels Technology als partner in het integraal engineeringsteam van DSNS deels in Vlissingen uitgevoerd worden. Bouw, realisatie van de installaties en testen van het schip zal plaats vinden op de Damen werf in Galati Roemenië.

Eekels Romania zal hierbij het complete pakket van elektrische installatie en commissioning werkzaamheden voor haar rekening nemen. Oplevering van het schip staat gepland voor juni 2018.

Eekels Technology is al meer dan 100 jaar actief in de marktsegmenten Marine & Offshore en Industrie & Infra. Met ruim 550 medewerkers voert het bedrijf projecten en onderhouds- en servicewerkzaamheden uit in de disciplines technische automatisering, elektrotechniek en werktuigbouw.

In Nederland heeft Eekels Technology vestigingen in Kolham (hoofdvestiging), Emmen en Joure. Daarnaast heeft Eekels nog een vestiging in Galati in Roemenië, een vestiging in Kleve in Duitsland, een joint venture met SaierNico in China, en is het bedrijf vertegenwoordigd in China en Vietnam.