Dries Buytaert wordt nieuwe alumni-ambassadeur UAntwerpen

De 65 000 alumni van de Universiteit Antwerpen hebben een nieuwe ambassadeur. Michaël Bremans geeft de fakkel door aan Dries Buytaert, sterke man achter Drupal en Acquia.

Trefwoorden: #Acquia, #alumni-ambassadeur, #Dries Buytaert, #Drupal, #Universiteit Antwerpen

Lees verder

HR

( Foto: UAntwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - De alumni-ambassadeur is het aanspreekpunt voor alle oud-studenten van de Universiteit Antwerpen, en probeert vanuit die functie bruggen te bouwen tussen hen en de universiteit.

Voormalig Zoo-directeur Rudy Van Eysendeyk nam als eerste de taak op zich. Hij werd opgevolgd door muzikant-televisiemaker Jan Leyers, die op zijn beurt afgelost werd door Michaël Bremans, de ondernemer die twintig jaar ceo van Ecover was.

Tijdens het academiejaar 2016-2017 zal Dries Buytaert de ambassadeursrol vervullen. De 37-jarige Buytaert, geboren in Wilrijk, zwaaide in 2000 af op de Universiteit Antwerpen, informaticadiploma op zak.

Al snel maakte hij naam in de ICT-wereld met zijn opensource softwaresysteem Drupal. In 2007 richtte hij Acquia op, een bedrijf dat diensten en technische ondersteuning voor Drupal levert. MIT nam hem op in een lijst met de top 35 vernieuwers jonger dan 35 jaar.

Dries Buytaert: “Ik hoop dat ik studenten en oud-studenten kan warm maken voor het ondernemerschap en hen kan inspireren om groot te durven dromen.”