Werkgevers wijzigen strategie om tekort aan talent op te vangen

Ondanks het feit dat er minder snel wordt aangeworven, ondervindt 80% van de Belgische werkgevers moeilijkheden bij het invullen van hun vacatures, en zegt bijna één op vijf (17%) zelfs grote moeite te hebben om de juiste profielen te vinden.

Trefwoorden: #aanwerven, #ManpowerGroup, #opleiding, #vacature

Lees verder

HR

( Foto: ManpowerGroup )

ENGINEERINGNET.BE - Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van ManpowerGroup over het tekort aan talent die is gebaseerd op een representatieve steekproef van 510 Belgische werkgevers.

Sébastien Delfosse, Managing Director van ManpowerGroup Belgium: "Bedrijven staan voor een dubbele uitdaging: de vaardigheden vinden die zijn aangepast aan de versnelling van technologische innovaties en digitale technologieën, én inspelen op de nieuwe verwachtingen van kandidaten en werknemers die zich ten opzichte van arbeid als consumenten gedragen."

In een omgeving die sneller verandert, waar mensen, machines en artificiële intelligentie steeds meer zullen moeten samenwerken stonden vaardigheden nog nooit zo fel onder druk.

Alle beroepen evolueren: sommige verdwijnen en vele nieuwe functies zien het levenslicht, of het nu in het domein van digitale technologieën, communicatie of duurzame ontwikkeling is.

In dit onderzoek staan de profielen IT & Data (20%), Engineering & Techniek (20%) en Sales & Marketing (18%) bovenaan de lijst van functies die het moeilijkst in te vullen zijn.

ManpowerGroup heeft aan de werkgevers gevraagd welke strategieën zij hebben gekozen om het gebrek aan beschikbare vaardigheden op te vangen: 58% investeert in de opleiding van hun bestaand personeel (upskilling & reskilling), 37% werft vast personeel aan om nieuwe functies in te vullen, 25% maakt meer gebruik van extern personeel (consultancy of uitzendkrachten) en 22% verklaart meer te investeren in technologie om hun processen te verbeteren.

Volgens de enquête zegt 58% van de bevraagde werkgevers bereid te zijn in het buitenland op zoek te gaan naar de zeldzame parel, ook al is 16% van hen niet van plan deze optie op korte termijn te intensiveren.