21 maatregelen voorgesteld om circulaire economie te promoten

Kris Peeters en Marie Christine Marghem, hebben onlangs 21 gezamenlijke maatregelen voorgesteld ter bevordering van de circulaire economie.

Trefwoorden: #circulaire economie, #GO4CIRCLE, #hergebruiken, #Kris Peeters, #Marie Chrisine Marghem, #recycleren

Lees verder

Nieuws

( Foto: Marie Christine Marghem )

ENGINEERINGNET.BE - Vice-Eerste Minister en Minister van Economie, Kris Peeters en Minister van Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling, Marie Christine Marghem willen daarmee bijdragen aan de ambitie om van België een leider van de circulaire economie te maken.

Marghem: "België heeft een sterke industriële geschiedenis. Net als in het verleden, wil ons land actief blijven deelnemen aan het Europees debat rond circulaire economie, door realistische en constructieve voorstellen te ontwikkelen op het vlak van ecodesign en consumentenbescherming."

Omdat zoveel actoren betrokken zijn bij de uitvoering van dit stappenplan, hebben beide ministers zich ook geëngageerd om die zo veel mogelijk te betrekken. Ze zullen ook samenwerkingsinitiatieven opzetten.

In dat kader werd een charter ondertekend met de Federatie van Recyclers, GO4CIRCLE. Dat vormt de basis voor een 3-jarig partnerschap voor het identificeren van moeilijkheden en faciliteiten voor hergebruik en recyclage.

Peeters: “Met het charter willen we innovatie in de circulaire economie ondersteunen, zo werkgelegenheid creëren en de competitiviteit van ondernemingen versterken. Het benutten van de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen zal sterk aan belang winnen.”

Verder gaan ze ook verder werken aan de verbetering van de wetgeving voor bestaande productnormen, alsook van de communicatie over duurzame consumptie en de bescherming van de consument. De maatregelen (zie link onderaan) zullen nog voor 2019 van kracht worden.