IoT-sensor voor het meten van verschillende waterkwaliteitsparameters

Imec en Holst Centre stellen de eerste miniatuursensor voor die in staat is om tegelijk de zuurtegraad (pH) en het chlorideniveau (Cl-) in een vloeistof te meten.

Trefwoorden: #gezondheidszorg, #Holst Centre, #imec, #Internet of Things, #milieubescherming, #precisielandbouw, #sensoren, #waterkwaliteit

Lees verder

research

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Dergelijke sensoren zijn essentieel om de kwaliteit van water en andere vloeistoffen heel precies en op een permanente basis op te volgen.

Door zijn revolutionair chip-gebaseerd ontwerp kan de sensor gemakkelijk en goedkoop in massaproductie genomen worden, waardoor hij geschikt is als basissensor voor het Internet of Things (IoT).

Sensoren zijn de zintuigen van het groeiende Internet of Things. Ze zien, horen, voelen en ruiken hun omgeving en sturen data door naar de cloud, waar de massa gegevens verwerkt wordt tot waardevolle informatie, bv. over verkeerspatronen of luchtvervuiling.

Nu is er dus voor het eerst ook een sensor die geschikt is om complexe metingen te doen in water en andere vloeistoffen, wat belangrijke nieuwe toepassingen mogelijk zal maken op het vlak van bv. milieubescherming, precisielandbouw, en gezondheidszorg.

In vergelijking met bestaande sensoren, kan imec’s sensor de concentratie van meerdere stoffen tegelijk opvolgen. En dat met een nauwkeurigheid die vergelijkbaar is met de sensoren die vandaag gebruikt worden.