Chinees fonds investeert 5 miljoen euro in intra-orale scanner Condor

Het beursgenoteerde Chinese investeringsfonds Mega Medical Technologies injecteert 5 miljoen euro in het Belgisch-Frans beursgenoteerd groeibedrijf Condor International.

Trefwoorden: #Condor, #gebit, #intra-orale scanner, #investeringsfonds, #Mega Medical Technologies, #tanden

Lees verder

Techniek

( Foto: Condor International )

ENGINEERINGNET.BE - Condor International, met zetel in Gent, investeert en pioniert sedert 2010 in dentale technologieën waaronder de intra-orale scanner Condor.

Die wordt momenteel volop in de markt gezet in de Benelux en Frankrijk, door Condor International zelf. Simultaan wordt dit najaar ook een distributienet uitgerold in de USA, UK, Italië, Israël, Chili en Zuid-Afrika. De Chinese markt zal exclusief worden beleverd via Mega Medical Technologies.

Mega Medical Technologies, met zetel in Hong Kong, is een investeringsholding, gespecialiseerd in de productie en distributie van dentale protheses en elektronische componenten. De holding injecteert 5 miljoen euro in de vorm van converteerbare obligaties, die tegen 2019 zullen worden omgezet in 10% aandelen.

De intra-orale scanner Condor is even groot als een elektrische tandenborstel. Zijn technologie is gebaseerd op software uit de Europese ruimtevaart en laat zowel een 3D-mondafdruk toe (geen vieze papjes meer) als een snelle gebitsdiagnose door de kleurdifferentiatie.

De Chinese interesse is niet toevallig. China moet een noodzakelijke inhaalbeweging doen op het vlak van haar contingent tandartsen, dat versneld moet aangroeien met 1 miljoen, aangezien het momenteel slechts 1 tandarts op 12.000 inwoners telt. In het Westen is dat 1 tandarts per 1.500 tot 1.800 inwoners.

Daarom komt de mobiele en betaalbare intra-orale scanner goed van pas om de ambities van het Chinese ministerie van Volksgezondheid op middellange termijn te realiseren.


ACHTERGROND
Condor International, met een actuele bedrijfswaardering van 50 miljoen euro, heeft de wereldwijde patenten en IP’s op de technologie, ontwikkeling, productie en commercialisering van de Condor. Die is ontwikkeld in partnership met de Franse wetenschapper François Duret en diens landgenoot en zakenpartner Philippe Veran van Biotech Dental, en met steun van de Europese Unie.

Sinds mei 2013 noteert Condor International op de ‘Marché Libre’ van Euronext Parijs (tickersymbool = MLMFI), met de ambitie om door te groeien naar Alternext-notering.