• 04/11/2016

Nieuwe servo verbetert machineontwerp en productiviteit

Een nieuwe serie servosystemen van Omron combineert geoptimaliseerde installatie en inbedrijfstelling met functies waarmee gebruikers de machineproductiviteit aanzienlijk kunnen verhogen.

Trefwoorden: #EtherCAT FSoE, #Fail Safe, #Omron, #PLd EN ISO 13849-1, #Safe Torque Off, #servosystemen, #SIL2 IEC 61508, #STO, #veiligheidsgoedkeuringen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Alle modellen zijn standaard voorzien van een 23-bits encoder en hebben een uitzonderlijk korte netwerkcyclustijd van 125 µs. Hierdoor kunnen gebruikers snellere machinetijden realiseren zonder te moeten inleveren op nauwkeurigheid of reproduceerbaarheid.

De controllers van de 1S-reeks zorgen voor nauwkeurige profielgeneratie bij aansturing van de motor, terwijl de hoge resolutie encoders samen met een verbeterd regelalgoritme waarborgen dat de uitgestuurde profielen nauwkeurig worden gevolgd.

Vergeleken met de vorige modellen servosystemen kunnen de 1S-modellen van Omron tot wel 50% sneller worden geinstalleerd en ingesteld. Een softwaretool zorgt ervoor dat dimensionering van de servo snel en eenvoudig kan worden bepaald, terwijl de systeemconfiguratie vlot wordt afgehandeld door de import in Sysmac Studio en de instel-wizard voor belangrijke parameters.

Verdere hulpmiddelen voor een snelle implementatie zijn een best effort-functie patent aangevraagd voor een korte stabilisatietijd en een easy-tuning-functie die de servotuningparameters in een paar minuten voor u detecteert.

Geavanceerde veiligheidsfuncties zijn ook standaard aanwezig op de 1S-servosystemen, zowel bedraad als via EtherCAT. De systemen beschikken over Fail Safe over EtherCAT FSoE Safe Torque Off STO met veiligheidsgoedkeuringen PLd EN ISO 13849-1 en SIL2 IEC 61508. Hardwired Safe Torque Off STO conform PLe EN ISO 13849-1 en SIL3 IEC 61508 wordt ook ondersteund.

Een van de andere belangrijke kenmerken van Omrons nieuwe 1S-servosystemen is betrouwbare functionaliteit zonder dat batterijen nodig zijn. Geen batterijen betekent geen routineonderhoud, en geen onderbrekingen of gedoe voor gebruikers.

Bedrading van I/O kan rechtstreeks op de controller worden aangesloten, waardoor er geen externe klemmenblokken meer nodig zijn. Daarnaast helpen de snelle en veilige schroefloze verbindingen en verwijderbare connectoren voor eenvoudig voorbedraden tijd te besparen en vereenvoudigen ze onderhoud.

De 1S-servosystemen zijn een integraal onderdeel van het Sysmac-automatiseringsplatform dat zorgt voor een volledige controle over en beheer van installaties en machines. Net als alle andere elementen van het Sysmac-automatiseringsplatform kunnen de 1S-servosystemen worden geconfigureerd met de krachtige en toch intuitieve Sysmac Studio-software van Omron.

Deze software levert een echte Integrated Development Environment voor besturing, motion, veiligheid, robotica, vision en HMI. <<

Bezoek voor meer informatie de website op industrial.omron.be/1s.

Voor meer informatie:
Omron Electronics nv
Bayauxlaan 12 - B-8300 Knokke-Heist
Tel. +32 (0)2 466 24 80
info.be@eu.omron.com - www.industrial.omron.be

Lees méér over: OmronBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.