• 17/11/2016

Nieuwe pallet stoppers van ACE houden massa´s gecontroleerd in beweging

ACE vergroot het productspectrum in de dempingstechniek, met in totaal 32 verschillende pallet stoppers. De innovaties werden tijdens de Motek in Stuttgart gepresenteerd.

Trefwoorden: #ACE, #ACE Stoßdämpfer, #dempingstechniek, #pallet stoppers, #stootdempers

Lees verder

Productnieuws

( Foto: ACE Stoßdämpfer GmbH )

ENGINEERINGNET - Gebruikers op de meest uiteenlopende vlakken binnen de transfertechnologie hebben met de nieuwe productreeks de beschikking over betrouwbare, efficiënte en voordelige hulpmiddelen om verschillende soorten pallets in diverse gewichtsklassen van elkaar te scheiden en apart verder te transporteren.

Daarbij maakt het bedrijf bij bepaalde types meteen bij de toetreding tot de markt gebruik van zijn kennis als wereldmarktleider op het gebied van kleine stootdempers.

Wie op de markt van pallet stoppers wil overleven, moet voldoen aan de meest uiteenlopende eisen. Daarbij gaat het niet alleen om de verschillende afmetingen en gewichtsklassen van de te vervoeren pallets, maar ook om de snelheid, vorm en robuustheid van de pallets.

Met de nieuwe productserie van ACE Stoßdämpfer GmbH zijn er per direct betrouwbare, efficiënte en voordelige hulpmiddelen beschikbaar om pallets met een gewicht van 1 kg tot 1.200 kg van elkaar te scheiden en apart verder te vervoeren. De compacte, eenvoudig in te passen machineonderdelen werken pneumatisch of elektrisch.

De elektrische varianten dempen geheel zonder perslucht. Bij de pneumatische varianten kan men kiezen tussen enkel- of dubbelwerkende varianten zonder of met inductieve danwel elektronische standmelding. In totaal biedt ACE acht pneumatische basistypes aan.

Daarmee kunnen de werkstukken snel en voorzichtig door de productie worden geloodst. Daar remmen de pallet stoppers van ACE de werkstukdragers zonder slag of stoot af, brengen deze tot stilstand en geven ze, na een vrij in te stellen wachttijd, samen of apart, weer vrij. Het pneumatische dempingsvermogen kan trapsgewijs worden aangepast aan het gewicht van het werkstuk.

Indien klanten kiezen voor een variant met zelfstellende kleine stootdempers, dan kunnen in vergelijking met de puur pneumatische variant zelfs tot vier keer hogere massa´s worden afgeremd, en dat terwijl de afmetingen gelijk blijven.

Het schokvrije afremmen zorgt voor een optimale stabiliteit van de werkstukken, en bovendien kunnen de separatoren wordt gebruik om pneumatische cilinders te positioneren. En zoals bij alle producten van ACE gebruikelijk is, is voor een eenvoudige montage en een veelzijdig assortiment aan toebehoren gezorgd.

Elektrische separators van ACE: stil en milieuvriendelijk
Als er geen perslucht aanwezig of nodig is, vormen de elektrische pallet stoppers van ACE betrouwbare machineonderdelen voor transfersystemen binnen productie- en montagelijnen.

Ze kunnen gemonteerd worden aan de separator, het transportsysteem of het werkstuk zelf en stoppen, scheiden en dempen een of meerdere werkstukdragers op betrouwbare wijze. De pallet stoppers zijn daarbij gemaakt voor het transport van gevoelige producten bij hoge snelheid. Een bijzonderheid is de elektrische separator van het type P-ED-600. In dit type, hoofdzakelijk bedoeld voor het transport van gevoelige producten met een grote massa van 40 tot 600 kg, zijn eveneens zelfstellende kleine stootdempers van ACE geïntegreerd.

Met behulp daarvan kunnen in vergelijking met de puur pneumatische variant tot vier keer hogere massa´s worden afgeremd - en dat terwijl de afmetingen gelijk blijven. De overige elektrische separators van ACE met traploos instelbare demping zijn technologisch intelligente, hoogwaardige onderdelen met positieve effecten op de productie, het milieu en het budget.

Zo maken ze dankzij het ontbreken van perslucht geen geluid en zijn in vergelijking met de pneumatische variant voordeliger. Ze worden via een elektrische aansluiting met 2x5 polige M12x1 stekker aan de energietoevoer verbonden en vervolgens aangesloten op de SPS. Ze zijn onderhoudsvrij en beschikken over een diagnosefunctie met LED´s.

De toebehoren voor deze types kunnen net als bij de pneumatische versie vrij worden gekozen. Ook kunnen de klanten vertrouwen op de service van de ACE adviseurs of dealers in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Een speciaal opgeleid salesteam staat klaar met oplossingen op maat.

Met het nieuwe assortiment pallet stoppers zijn er per direct betrouwbare, voordelige en efficiënte hulpmiddelen voor de meest uiteenlopende transfersystemen beschikbaar, zodat ook deze nieuwe producten van ACE op veel gebieden toepasbaar zijn, uiteenlopend van de auto- en toeleverindustrie en de voedingsmiddelenindustrie tot biomedische technologie.


Voor meer informatie
ACE Stoßdämpfer GmbH, Benelux
Maasstraat 24 - NL-6241DJ Bunde
r-kueppers@ace-int.eu - www.ace-ace.deBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.