• 22/11/2016

NX1 - geavanceerde besturing van Omron voor compacte machines

NX1 integreert EtherNet/IP- en EtherCAT-koppelingen, motion control en I/O in één compact pakket en maakt geavanceerde motion control en besturing mogelijk voor kleine/middelgrote machines.

Trefwoorden: #compacte machines, #EtherCAT-koppelingen, #EtherNet/IP-koppelingen, #geavanceerde besturing, #NX1, #Omron

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De NX1 is de instap Sysmac*-controller voor een geavanceerde besturing van compacte machines.

Het toepassen van elektronische CAMs en de interpolatie van assen verhoogt de snelheid en nauwkeurigheid van machines, wat leidt tot een verbetering van de productiviteit en de kwaliteit. Gegevens die worden verzameld van aangesloten apparaten via de ingebouwde EtherCAT-poort en een geplaatste IO-Link master unit kunnen tussen machines worden uitgewisseld via de ingebouwde EtherNet/IP-poort.

Hierdoor wordt machinestilstand beperkt en de productiviteit verhoogd dankzij predictive maintenance en volledige integratie. De NX1-besturingen bieden dezelfde functionaliteit en mogelijkheden als de grotere CPUs uit de Sysmac-serie voor kleinere machines.

Kenmerken:

 • Uitvoeringstijd LD-instructie: 3,3 ns, programmacapaciteit: 1,5 MB
 • Ingebouwde EtherNet/IP-poort, EtherCAT-poort en SD-geheugenkaartinterface
 • Tot 8 assen inclusief maximaal 4 assen voor motion control
 • 24 of 40 I/O Push-In Plus-aansluitklemmen op de CPU voor snelle bedrading
 • Gebruik van de uitbreidingsmogelijkheid van NX I/O-units op de CPU en distributie via EtherCAT
 • Standaardprogrammering op basis van IEC 61131-3 en PLCopen-functieblokken voor motion control.

Bezoek voor meer informatie de website op: industrial.omron.be/nx1.

* Sysmac Automation Platform:
Het geintegreerde automatiseringsplatform van Omron is speciaal ontwikkeld om volledige controle over en beheer van automatiseringsinstallaties te bieden onder een softwarepakket. Dankzij programmering gebaseerd op wereldwijde normen en open netwerken kan het wereldwijd gestandaardiseerde systeem worden gebouwd. Het hart van dit platform, de machinecontroller, zorgt voor synchrone regeling van alle machineapparatuur en biedt geavanceerde functies, zoals motion, robotica, vision, veiligheid en databaseconnectiviteit. Met dit multidisciplinaire concept vereenvoudigt u de oplossingsarchitectuur, hoeft u minder te programmeren en optimaliseert u uw productiviteit.

 • Sysmac is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van OMRON Corporation in Japan en andere landen voor fabrieksautomatiseringsproducten van Omron.
 • EtherCAT is een geregistreerd handelsmerk en is gepatenteerde technologie, die wordt gelicentieerd door Beckhoff Automation GmbH in Duitsland.
 • EtherNet/IP is een handelsmerk van ODVA.
 • IO-Link is een geregistreerd handelsmerk van de PROFIBUS User Organization.
 • PLCopen is een geregistreerd handelsmerk van de PLCopen associatie.


Voor meer informatie:
Omron Electronics nv
Bayauxlaan 12 - 8300 Knokke-Heist
Tel. +32 (0)2 466 24 80
info.be@eu.omron.com - www.industrial.omron.be

Lees méér over: OmronBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.