LipoCoat wint MicroNano Start-Up of the Year contest 2016

De tweede editie van de MicroNano Start-Up of the Year Contest is gewonnen door het Enschedese bedrijf LipoCoat voor hun natuurlijke bionano coating voor medische hulpmiddelen.

Trefwoorden: #bionano coating, #katheters, #LipoCoat, #medische hulpmiddelen, #MicroNano Start-Up of the Year

Lees verder

nieuws

( Foto: MinacNed )

ENGINEERINGNET.NL - De technologie die LipoCoat gaat vermarkten is een ’bio-inspired coating’, die weerstand biedt tegen biologische vervuiling van eiwitten, cellen en bacteriën.

Dergelijke vervuiling geeft veel problemen in de gezondheidszorg, onder meer als veroorzaker van infecties en ontstekingen. De technologie kan breed worden toegepast in het domein van biomaterialen en medische hulpmiddelen. Dit bedrijf richt zich bijvoorbeeld op coatings voor katheters.

Achttien voorgeselecteerde kandidaten kregen de gelegenheid zich met een ‘pitch’ te presenteren in de entrepreneurship sessies van de International MicroNano Conference op 13 en 14 december in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Eyesiu (tweede plaats) gaat de markt bestormen met een ‘drug delivery’ oplossing op basis van lipiden, die het toedienen van medicijnen tegen ontstekingen aan oog, oor en huid veel minder belastend maakt voor de patiënt en tegelijk de kosten daarvan sterk reduceert.

DENSsolutions (derde plaats) is al op de markt met producten en systemen die in situ toepassing van TEM elektronen microscopie mogelijk maken in het nanolab die voorheen niet kon worden gerealiseerd. Het hele vakgebied wordt daarmee vooruit geholpen, zowel in de wetenschappelijke sfeer als bij commerciële bedrijven.


De MicroNano Start-Up of the Year 2016 contest werd georganiseerd door MinacNed en ondersteund door Value Creation Capital/TechNano Fund, Golden Egg Check, Brooklyn Ventures, Cottonwood Technology Fund, FHI Federation of Technology Associations, Greenfield Capital Partners, GtG Investments.