imec.istart lanceert call voor media, telecom en entertainment industrie

imec lanceert zijn eerste imec.istart call voor 2017, met een nieuw, specifiek incubatietraject voor start-ups actief in de media, telecom en entertainment sectoren.

Trefwoorden: #Barco, #call, #Entertainment industrie, #imec, #imec.istart, #Mediahuis, #Media industrie, #Medialaan, #MediaNet Vlaanderen, #startup, #Telecom industrie, #Telenet, #VRT Sandbox

Lees verder

nieuws

( Foto: Barco )

ENGINEERINGNET.BE - Dit initiatief is een samenwerking tussen imec, Barco, Mediahuis, Medialaan en Telenet als investeringspartners enerzijds en MediaNet Vlaanderen en VRT Sandbox als ondersteunende partners anderzijds.

Dit is het derde speciale traject van imec.istart na de lancering van de Blue Health en de Logistics & Mobility verticals in 2015.

Sven De Cleyn, imec.istart Program Manager: “Tegenwoordig is er in België een breed scala van incubatoren om lokaal ondernemerschap te ondersteunen. We moeten onszelf en ons aanbod voortdurend heruitvinden om ervoor te zorgen dat we een toegevoegde waarde blijven leveren aan elke start-up die zich bij ons programma aansluit.

Deze speciale trajecten verzekeren dat onze ondernemers de beste coaching en mentoring krijgen door hen rechtstreeks in contact te brengen met experten uit de industrie die in hun idee geïnteresseerd zijn en die hen willen begeleiden en op weg helpen om succesvolle bedrijven te worden.”

De specifieke trajecten vertegenwoordigen een aanvullende steun voor de start-ups actief in deze marktsegmenten. Het gaat hierbij om een extra financiering van 50.000 euro, gespecialiseerde coaching in de domeinen waarin elke partner actief is en exclusieve toegang tot hun business netwerk, vakkennis en beschikbare technologieën.

Start-ups die zich wensen in te schrijven voor dit traject, zullen hun idee bovendien moeten pitchen aan een jury. Die jury bestaat uit de verantwoordelijken van elke investeringspartner bovenop de algemene imec.istart jury.

Geselecteerd worden voor de algemene imec.istart call is noodzakelijk om deel te nemen aan de speciale trajecten. Start-ups die niet worden geselecteerd in de verticals kunnen alsnog deelnemen aan het algemene programma en kunnen op de steun van het imec.istart incubatieteam rekenen.

Dieter Nieuwdorp, Senior VP Strategy and Corporate Development Telenet: “Als investeringspartner van de nieuwe imec.istart vertical kijken we er naar uit om onze vakkennis op het gebied van media, telecom en entertainment te delen en om ons breed business netwerk open te stellen voor veelbelovende start-up teams.”

Imec/istarts eerste oproep in 2017 loopt van 1 januari tot 1 februari.


In 2015 werd imec.istart erkend door UBI Global en eindigde op de vierde plaats in de categorie ‘Top University Business Accelerators’, een vergelijkend onderzoek waarvoor wereldwijd meer dan 500 incubatieprogramma’s onder de loep genomen werden.