Limburg Startup breidt uit met 2 nieuwe partners

Het Limburg Startup partner-netwerk breidt uit met MIA-H en VITO als nieuwe partners. Dit netwerk werd in het leven geroepen ter ondersteuning van Limburgse startups.

Trefwoorden: #Limburg Startup, #LSU, #MIA-H, #partnerschap, #startup, #VITO

Lees verder

Nieuws

( Foto: LSU )

ENGINEERINGNET.BE - ​Limburg Startup (LSU) is een open platform, een first class starters community, gedragen en ontwikkeld door ondernemend Limburg met als doel bestaande startup initiatieven te verbinden, startups te versterken en hun groeiprocessen te versnellen.

Door alle stakeholders uit het brede startup landschap met elkaar te verbinden, geven ze een versnelling aan het jong ondernemerschap binnen de provincie en laten ze het ondernemerschap in de regio groeien. Want starten doe je niet alleen, maar samen met andere partners, collega ondernemers en organisaties.

Walter Eevers, Directeur Research & Development bij VITO: “De samenwerking met LSU sluit naadloos aan bij ons objectief om als Vlaamse onderzoeksorganisatie onze kennis naar de markt te brengen. Dit doen wij onder andere via een tech transfer office en het beschikbaar maken van onze IP via het Brilliant-platform.”

MIA-H is de naam van de nieuwe Mode Incubator Accessoirs Hasselt. Deze incubator zal vooral draaien rond “fashionable wearables”, kledingstukken of accessoires die leuk en modieus zijn, maar die ook nieuwe technologie gebruiken. Een kledingstuk met ingebouwde hartslagmeter of een ring die van kleur verandert.

Myriam Vanheusden, manager MIA-H: “Ik ben onder de indruk van de wil om samen te werken in deze provincie met als doel de startups te begeleiden en naar een hoger niveau te tillen.”