• 02/02/2017

Rockwell Automation introduceert nieuwe industriële beveiligingsappliance

De meeste firewalls bieden geen bescherming tegen cyberbedreigingen die het op het dataverkeer van industriële netwerken hebben voorzien.

Trefwoorden: #cyberbedreigingen, #firewalls, #industriële beveiligingsappliance, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - Dit beperkt hun vermogen om beveiligingsrisico’s op de fabrieksvloer terug te dringen. De beveiligingsappliance Allen-Bradley Stratix 5950 van Rockwell Automation zet nieuwe beveiligingstechnologieën in om fabriekssystemen veilig te houden.

De appliance maakt gebruik van Adaptive Security Appliance (ASA) firewall- en FirePOWER-technologie om een veilige scheiding aan te brengen tussen cellen/zones om bescherming te bieden voor één machine, productielijn of module.

De appliance voldoet aan de eisen van de IEC 62443-norm en maakt gebruik van deep packet inspection (DPI)-technologie die in samenwerking met Cisco is ontwikkeld. Daarmee is de appliance in staat om dataverkeer op basis van het Common Industrial Protocol (CIP) en andere industriële protocollen te inspecteren.

“De combinatie van ASA-firewall-, FirePOWER- en DPI-technologie biedt ICT-professionals de grip en het gedetailleerde overzicht die ze nodig hebben om industriële netwerken te beschermen”, aldus Divya Venkataraman, global product manager bij Rockwell Automation.

“Met de beveiligingsappliance Stratix 5950 kunnen zij beleidsregels definiëren en toepassen die potentieel kwaadaardige firmware-updates en downloads een halt toeroepen. Dit draagt bij aan een verbeterde integriteit van productieprocessen.”

De Stratix 5950 wordt aangeboden met een optionele abonnementslicentie. Net als bij een antivirusoplossing voor pc’s ontvangen abonnees voortdurend nieuwe malaware-signatures en functionele updates van de appliance om hen tegen de laatste cyberbedreigingen te beschermen.

De nieuwe beveiligingsappliance is voorzien van vier 1 Gigabit Ethernet-poorten en leverbaar met aansluitingen voor koper- en glasvezelverbindingen, aansluitingen voor louter koperverbindingen of small form-factor pluggable (SFP)-aansluitingen.

Het voor industriële omgevingen versterkte apparaat voldoet aan de IP30-norm en is bestand tegen elektrische schokken, stroompieken en ruis. De appliance biedt ondersteuning voor bedrijfstemperaturen van 40 graden Celsius onder nul tot 60 graden Celsius boven nul.

De Stratix 5950 is het eerste product van Rockwell Automation dat is toegerust met de DIP-technologie die in april 2016 werd aangekondigd in het kader van een strategische overeenkomst tussen Rockwell Automation en Cisco.


Voor meer informatie:
Rockwell Automation
Rivium Promenade 160 - NL-2909 LM Capelle aan den Ijssel
T: +31 (0)10 266.51.15 - M: +31 (0)6 29.50.40.17
adevries@ra.rockwell.com

 Lees méér over: Rockwell Automation



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.