Ziekenhuisgroep ISPPC zet nieuwe stap richting ’smart hospital’

Bij ziekenhuisgroep ISPPC zorgen nieuwe samenwerkingstools en procesautomatisering voor een performante dienstverlening en een betere kwaliteit, met de voordelen van de Internet of Things.

Trefwoorden: #dienstverlening, #Dimension Data, #Internet of Things, #ISPPC, #procesautomatisering, #samenwerkingstools, #smart hospital, #ziekenhuis

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - ISPPC )

ENGINEERINGNET.BE - Het ISPPC (Intercommunale de Santé Publique du Pays de Charleroi) ontwikkelde samen met Dimension Data verschillende oplossingen voor geïntegreerde communicatie, de optimalisatie van haar bedrijfsprocessen en het Internet of Things.

Jean-Pierre Binon, ICT-directeur van het ISPPC: “Vooral op het vlak van telecom zijn er grote stappen gezet. De vaste en mobiele IP-telefonie in combinatie met unified messaging maakt onze interne telefonie op onze locaties een stuk gemakkelijker.”

Het ISPPC maakt ook gebruik van videoconferenties op alle locaties, en ziet vandaag al een belangrijke efficiëntiewinst, omdat er veel minder verplaatsingen nodig zijn. Maar ook de kwaliteit van de dienstverlening verbetert, dankzij expertise op afstand, interculturele bemiddeling, externe deelname aan opleidingen, virtuele vergaderingen tussen medische teams, …

Verder werd de applicatie SACHA ontwikkeld om medisch personeel te mobiliseren via verschillende communicatiekanalen. E-mail, SMS en gesproken berichten via IVR worden ingezet bij grote catastrofes en interne noodgevallen.

Binon: “Elke persoon die via SACHA een oproep krijgt, moet antwoorden en vermelden wanneer hij ter plaatse zal zijn. De persoon die de mobilisatiecampagne lanceert, heeft in real-time een overzicht op het scherm van welke personen wanneer ter plaatse zullen zijn.”

Het nieuwe contactcenter heeft het maken van afspraken sterk geoptimaliseerd. Dat is te danken aan een centraal systeem voor alle sites. De integratie met het medisch dossier van de patiënt maakt bovendien de tijd om een afspraak te maken aanzienlijk korter, terwijl de foutenmarge significant daalt.

Er werd ook een centrale alarmserver ontwikkeld die geconnecteerd is met verschillende apparaten en systemen. Die geeft bijvoorbeeld een melding die een actie vereist wanneer de temperatuur een bepaalde waarschuwingsdrempel overschrijdt in koelkasten met medicijnen, bloed, botmateriaal of voedingsmiddelen. Zo kan het ISPPC proactief optreden en verliezen vermijden.


Het ISPPC (Intercommunale de Santé Publique du Pays de Charleroi) is een netwerk van ziekenhuizen (CHU Charleroi), polyklinieken, medische centra, rusthuizen, crèches, verzorgingshuizen en diensten voor jeugdhulp, met zo’n 40 vestigingen in de regio van Charleroi.


Video: