• 16/02/2017

Nieuwe frequentieregelaars voor meer productiviteit en minder energiekosten

Rockwell Automation heeft een reeks frequentieregelaars geïntroduceerd waarmee de gebruikers hun energiekosten kunnen beperken en de machine-uptime vergroten in veeleisende toepassingen.

Trefwoorden: #energiekosten, #frequentieregelaars, #productiviteit, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINERERINGNET - De Allen-Bradley PowerFlex 755T-frequentieregelaars bieden harmonische beperking, regeneratie en common bus-systeemconfiguraties.

Het nieuwste aanbod van PowerFlex-frequentieregelaars markeert de introductie van TotalFORCE-technologie van Rockwell Automation. Deze nieuwe aandrijftechnologie levert een superieure motorbesturing door middel van een precieze, adaptieve regeling van snelheid, koppel en positie voor elektromotoren. TotalFORCE-technologie staat bol van gepatenteerde eigenschappen voor het optimaliseren van de systemen en de productiviteit van de gebruikers ervan.

“De technologie van de frequentieregelaar vormt een belangrijke investering voor onze klanten, en zij willen elke mogelijke minuut optimaal van hun systeem gebruik kunnen maken,” aldus Brad Arenz, productmanager bij Rockwell Automation. “De PowerFlex 755T-frequentieregelaars zijn ontwikkeld om besparingen op te leveren, vanaf het moment van de installatie, tot en met de bediening en het onderhoud. Hiervoor zorgen geavanceerde functies waarmee u de inzet van uw machinepark kunt optimaliseren.”

Het pakket frequentieregelaars van Allen-Bradley is nu uitgebreid met de PowerFlex 755TL laag-harmonische aandrijving, PowerFlex 755TR regeneratieve aandrijving, en het PowerFlex 755TM common DC-busaandrijfsysteem, die alle voldoen aan de specificaties van IEEE 519. Deze nieuwe frequentieregelaars bieden nog meer voordelen, zoals een wereldwijde verkrijgbaarheid, allesomvattende diagnostische en onderhoudsfuncties, plus een eenvoudige manier van opstarten en installeren.

PowerFlex 755TL-aandrijving: De PowerFlex 755TL-aandrijving gebruikt actieve, avant-gardistische technologie en heeft een ingebouwd harmonischenfilter om harmonische vervorming te beperken. De aandrijving is beschikbaar van 250 tot 1.800 pk (160 tot 1.250 kW).

PowerFlex 755TR-aandrijving: Met een vermogen van 250 tot 3.000 pk (160 tot 2.300 kW), bevat de PowerFlex 755TR-aandrijving zowel oplossingen voor regeneratie en harmonische beperking. De aandrijving helpt energieverbruik en -kosten te verlagen door het terugleveren van energie aan de inkomende voeding. Het resultaat is een energie-efficiënter systeem.

PowerFlex 755TM-aandrijfsysteem: Hiermee kunnen de gebruikers het systeem bouwen dat het beste aansluit bij hun behoeften qua regeneratie en coördinatie van meerdere motoren in common bus-configuraties. Voor het optimaliseren van hun systeemvereisten en hun energieverbruik kunnen de gebruikers kiezen uit een reeks kant-en-klare modules met een vermogensbereik van 250 tot 3.000 pk (160 tot 2.300 kW).

De drie nieuw frequentieregelaars bevatten geavanceerde, voorspellende diagnostiek voor het inschatten van en waarschuwen voor de resterende levensduur van componenten van de aandrijving, zoals ventilatoren, relaiscontacten, vermogenshalfgeleiders en condensatoren. Gebruikers kunnen parameters, zoals de temperatuur en het aantal draaiuren van de frequentieregelaar en van de motor, actief bewaken om een preventieve actie mogelijk te maken als dat nodig is.

De sleutel voor de eenvoudige installatie en het onderhoud is het ontwerp dat het mogelijk maakt om de module in zijn geheel uit te bouwen uit de kast. Hierdoor is er veel ruimte voor het installeren van de bekabeling en kunnen de voedingskabels aangesloten blijven terwijl de module naar buiten wordt geschoven. De installatie en het onderhoud kunnen nog verder vereenvoudigd worden met een accessoire trolley waarmee een persoon gemakkelijk een module kan in- of uitbouwen zonder lift of takel.

De frequentieregelaars zijn volledig te configureren in de Rockwell Software Studio 5000-ontwerpomgeving als onderdeel van de Premier Integration-ervaring bij het werken met Logix-controllers. Dit zorgt voor minder programmeringstijd, makkelijker opstarten en een gestroomlijnde diagnostiek.


Voor meer informatie:
Rockwell Automation
Rivium Promenade 160 - NL-2909 LM Capelle aan den Ijssel
T: +31 (0)10 266.51.15 - M: +31 (0)6 29.50.40.17
adevries@ra.rockwell.com

 Lees méér over: Rockwell Automation



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.