Ruim 10 miljoen euro extra voor Noord-Hollandse bedrijventerreinen

De provincie Noord-Holland trekt opnieuw ruim 10 miljoen uit voor bestaande bedrijventerreinen, nu om verouderde bedrijventerreinen op te knappen en voor het beheer van bedrijventerreinen.

Trefwoorden: #bedrijventerreinen, #Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen, #HIRB, #Noord-Hollandse bedrijventerreinen, #provincie

Lees verder

Nieuws

( Foto: provincie Noord-Holland )

ENGINEERINGNET.NL - De provincie kent al sinds 2004 een programma om bestaande bedrijventerreinen aantrekkelijk te maken en te houden. Daarmee wordt voorkomen dat deze verpauperen en er vraag naar nieuwe bedrijventerreinen ontstaat.

Voor de periode 2017-2019 is in het coalitieakkoord ‘Ruimte voor Groei’ ruim 10 miljoen euro uitgetrokken om dit programma voort te zetten. Naast herstructurering worden vanuit dit programma ook beheer, duurzame maatregelen, transformatie en aanleg van digitale infrastructuur gestimuleerd.

De provincie Noord-Holland zet hiervoor ook de komende jaren de succesvolle regeling Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB) in. In juni 2017 worden de diverse regelingen uit het HIRB-programma opengesteld.

"De afgelopen jaren hebben wij bijgedragen aan het opknappen van veel verouderde bedrijventerreinen in Noord-Holland," stelt Jaap Bond, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland.

"Het is nu van belang dat de ondernemers op die bedrijventerreinen zich, met een bijdrage van de provincie, verenigen om hun bedrijventerrein op niveau te houden,” aldus Bond.