Duurzame strategieën voor mobiele apparatuur leiden tot 30% besparing

Uit een recent onderzoek blijkt dat Europese bedrijven gemiddeld 30% op hun jaarlijkse uitgaven aan mobiele apparaten besparen als ze een duurzame strategie implementeren.

Trefwoorden: #batterijen, #duurzaam, #duurzaamheid, #enquête, #handheld, #mobiele toestellen, #onderzoek, #Opinion Matters, #Panasonic, #tablet

Lees verder

Nieuws

( Foto: Opinion Matters )

ENGINEERINGNET.BE - Voor dit onderzoek werden IT-decision makers van 1.000 Europese bedrijven ondervraagd.

Zij schatten in dat ze de gemiddelde gebruiksduur van hun notebooks, tablets, hybrides en handhelds met bijna twee jaar kunnen verlengen als ze bij de inkoop van mobiele apparaten rekening houden met essentiële duurzaamheidscriteria.

De belangrijkste drijfveren om een duurzame strategie te implementeren zijn vooral financieel van aard en hebben niet zozeer betrekking op het milieu of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Zo wordt de besparing op de totale kosten door de verhoogde gebruiksduur van notebooks, tablets, hybrides en handhelds en de bijbehorende accessoires en randapparaten genoemd als het belangrijkste argument bij het overwegen van een duurzaamheidsstrategie.

De belangrijkste besparingen voor bedrijven als resultaat van een duurzaamheidsstrategie zijn lagere uitgaven aan nieuwe apparaten (42%), lagere uitgaven aan batterijen (38%), beter hergebruik van apparaten (37%) en een lagere total cost of ownership van apparaten (37%).

Meer dan 97% van de ICT-inkopers verklaarde dat duurzame mobiele ICT belangrijk is voor hun bedrijf. Tot nu toe heeft 95% van de ondervraagde bedrijven een duurzame strategie voor mobiele apparatuur geïntroduceerd, waarvan 64% dat de afgelopen 3 jaar heeft gedaan.


Het onderzoek werd uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Opinion Matters in opdracht van Panasonic Business.