Slimme software bespaart energie in zorggebouwen

Intrakoop heeft met Zorggenoten een overeenkomst gesloten voor de installatie van slimme software in zorginstellingen. Dit moet leiden tot energiebesparing en meer comfort.

Trefwoorden: #comfor, #Eneco, #energiebesparing, #Intrakoop, #slimme software, #Zorgenoten, #zorginstelling

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.NL - Met die slimme software wordt het energieverbruik, de luchtkwaliteit en verlichting continu inzichtelijk en optimaal aangestuurd.

Zorgenoten, een samenwerking tussen bouwbedrijf Dura Vermeer en duurzaam energiebedrijf Eneco, zal de energiebesparing op de zorglocaties realiseren.

Boudewijn Janse de Jonge van Zorgenoten: '75% van de zorggebouwen in Nederland kent een inefficiënte energievoorziening. Met optimalisaties in techniek gaan we het verbruik terugdringen en daarmee geld besparen, terwijl we ook het comfort van personeel en bewoners verbeteren. In de 300 Nederlandse gebouwen waar de software nu draait zien we een gemiddelde besparing van 10%.'

Dankzij de overeenkomst kunnen zorgorganisaties hun locaties uitrusten met software die inzicht geeft in de prestaties van een gebouw. Deze software analyseert data van allerlei verschillende bronnen in een gebouw (zoals de energiemeters en de klimaatinstallaties).

Daarmee kan Zorgenoten samen met de facilitair manager een zorggebouw ‘sturen’ op zaken als energieverbruik, luchtkwaliteit en verlichting. De zorgorganisatie deelt in de gerealiseerde besparing of betaalt een vaste vergoeding per vierkante meter en houdt zelf de volledige besparing.

Frank Kaptein, directeur/bestuurder van Intrakoop: 'Onze leden vragen steeds vaker naar producten en diensten om te besparen op hun energieverbruik. Deze nieuwe overeenkomst biedt aantrekkelijke mogelijkheden om vrij eenvoudig en gegarandeerd energie te besparen.'