BAM en Honeywell worden strategische innovatiepartners Amsterdam ArenA

Onderdeel van de overeenkomst vormt de aanleg van een nieuw gebouwmanagement-systeem voor het management van de technische systemen in het stadion.

Trefwoorden: #Amsterdam ArenA, #BAM, #data-driven, #datagestuurd onderhoud, #gebouwmanagementsysteem, #Honeywell, #preventief onderhoud, #protocollair onderhoud

Lees verder

Techniek

( Foto: Amsterdam ArenA )

ENGINEERINGNET.NL - Met behulp van sensoren verzamelt dit gebouw­management­systeem data van de aangesloten apparatuur, die door BAM en Honeywell zullen worden geanalyseerd.

Op basis van data-analyse worden storingen vroegtijdig gedetecteerd, zodat onderhoud kan plaatsvinden voordat overlast ontstaat. De systemen maken de Amsterdam ArenA tot een ‘flagship’ op het gebied van ‘data driven operation’, waarbij preventief, protocollair onderhoud plaats maakt voor predictief (voorspelbaar), datagestuurd onderhoud.

BAM Bouw en Techniek zal als hoofdaannemer voor alle techniek, met behulp van het nieuwe systeem, een kostenreductie realiseren voor het energieverbruik, onderhoud en facility management van het stadion. Honeywell levert en plaatst meet- en regelapparatuur en sensoren in het gehele stadion, inclusief de eerste fase van de nieuwbouw.

Beiden treden gezamenlijk toe als strategisch partner tot de Amsterdam Innovation Arena voor een periode van tien jaar. Zij zullen actief deelnemen aan dit innovatieplatform, waar met andere partners nieuwe technieken, producten en processen op hun praktische haalbaarheid worden getoetst en geïmplementeerd.


Op de foto (vlnr.):
Henk van Raan (Chief Innovation Officer/directeur Facility Management Amsterdam ArenA), Rob van Wingerden (CEO Koninklijke BAM Groep nv), John Brussels (directeur Honeywell B.V.), Marc Wennink (Vice President Europe, Honeywell Building Solutions), Jaap Hazeleger (directeur BAM Bouw en Techniek bv) en Henk Markerink (directeur Amsterdam ArenA).