VIVES opent Maaklab open innovatieruimte

VIVES opende vorige week op campus Kortrijk een gloednieuw Maaklab, een inspirerend atelier waar volop wordt ingezet op co-creatie, de ontwikkeling van technische competenties en innovatie.

Trefwoorden: #creatieveling, #innovatie, #innoveren, #Maaklab, #open innovatie, #starter, #studenten, #VIVES

Lees verder

Opleiding

( Foto: VIVES )

ENGINEERINGNET.BE - Het Maaklab vormt een uitdagende leeromgeving, met aandacht voor opleidingen, cross-over initiatieven, innovatieve dienstverlening, projectbegeleiding, prototyping, advies en toegepast onderzoek.

In het Maaklab vind je de mensen, de kennis en de productiemiddelen om je ideeën vorm te geven. Het is een open atelier waar mensen elkaar vinden om samen te bouwen aan de wereld van morgen.

In het Maaklab vinden creatievelingen, jonge starters en studenten een laagdrempelig en toegankelijk atelier dat hen alle kansen biedt om hun producten of diensten te ontwikkelen. Ze vinden er de steun van een professioneel netwerk met ervaring binnen het maakgebeuren en een goed uitgerust machinepark.

Ook bedrijven en organisaties kunnen genieten van de voordelen. Zij kunnen er terecht om prototypes te maken en nieuwe producten te ontwikkelen. Met de steun en inspiratie van gedreven studenten en projectmedewerkers, ontwikkelen ze er sneller en beter hun nieuwe producten.

Verder is er ook ruimte voor toegepast wetenschappelijk onderzoek, met de focus op het introduceren van nieuwe technologieën voor de maakindustrie in West-Vlaanderen. Het Maaklab huisvest daarnaast ook onderzoek en dienstverlening voor ‘Additive Manufacturing’-activiteiten.