Pasjeshouder met tracker die op zonne-energie werkt

Het door twee Nederlandse studenten opgerichte Ekster heeft een pasjeshouder ontwikkeld met tracker, die drie uur zonlicht per maand nodig heeft om te functioneren op een wereldwijd netwerk.

Trefwoorden: #bluetooth, #Ekster, #Ekster Tracker Card, #Pasjeshouder, #RFID, #tracker, #zonne-energie

Lees verder

Techniek

( Foto: Ekster )

ENGINEERINGNET.NL - Het bedrijf claimt dat de Ekster Tracker Card de eerste tracker op de markt is, die op zonne-energie draait. “Dit betekent geen bedrading en nooit een lege batterij,” zegt Richard Canneman, mede-oprichter van Ekster.

De Ekster Tracker Card heeft maar drie uur zonlicht per maand nodig om de volledige traceer functionaliteit te bieden met een wereldwijd netwerk. Daarnaast is de pasjeshouder beschermd tegen wireless skimming of identiteitsdiefstal, door de RFID-beschermlaag die in de leren kaarthouder verwerkt is.

Ekster Tracker Cards zijn via bluetooth verbonden aan TrackR’s smartphone app. Deze app werkt op Apple en Android, en biedt traceermogelijkheden in twee richtingen. Wanneer de gebruiker de pasjeshouder achterlaat, wordt hij of zij direct gewaarschuwd met de tijd en locatie dat de verbinding verbroken is.

Vervolgens kan de gebruiker de pasjeshouder terugvinden via de app of een geluid af laten gaan als deze niet in zicht is.

Wanneer een Ekster Tracker Card buiten het Bluetooth bereik is, kan deze door gebruik van het 'Crowd-GPS netwerk' gesignaleerd worden. Op dit netwerk zijn momenteel meer dan 5 miljoen gebruikers wereldwijd actief.

Als een andere gebruiker binnen bereik van een verloren Ekster Tracker Card komt, krijgt de gebruiker die deze kwijt is onmiddellijk een bericht met de tijd en locatie. De locatievoorziening van de pasjeshouder is uiteraard alleen beschikbaar voor de persoon waarvan de telefoon gekoppeld is aan de Ekster Tracker Card.

Een pasjeshouder kwijtraken kan veel schade aanrichten zoals bijvoorbeeld identiteitsdiefstal, gestolen geld en creditcard skimming. Mensen met traditionele pasjeshouders zonder RFID-bescherming lopen wel het risico op skimming in het openbaar.

“Mensen zijn niet op de hoogte hoe vaak RFID-skimming voor komt in hun omgeving. Met Ekster geven wij een handige en modieuze oplossing voor onder andere dit probleem,” zegt Olivier Momma, de andere mede-oprichter van Ekster.

Ekster heeft op Kickstarter een campagne gestart om de pasjeshouder te lanceren.