Publieksstemming Prins Friso Ingenieursprijs 2017 geopend

Op 19 april wordt tijdens de Dag van de Ingenieur op de TU Delft door een vakjury en publieksstemming bepaald wie van de drie finalisten de winnaar is van deze prijs.

Trefwoorden: #Dag van de Ingenieur, #KIVI, #Koninklijk Instituut van Ingenieurs, #Prins Friso Ingenieursprijs, #TU Delft

Lees verder

nieuws

( Foto: KIVI )

ENGINEERINGNET.NL - De Dag van de Ingenieur wordt georganiseerd door het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI). Met deze dag wil KIVI het belang en de impact van het werk van ingenieurs voor de samenleving zichtbaar maken.

Tot en met zondag 16 april krijgt het publiek de gelegenheid te stemmen op één van de drie finalisten. Vervolgens wordt aan de hand van zowel de bevindingen van de vakjury als de publieksstemming de uitslag bepaald.

De vakjury 2017 wordt voorgezeten door Micaela dos Ramos (KIVI) en bestaat verder uit Imke Carsouw (Brainport Development), Vanessa Evers (Universiteit Twente), Toon Lamers (NTS), Marjan van Loon (Shell), Joop Roodenburg (Huisman), Doekle Terpstra (Nationaal Techniekpact 2020) en Tiedo Tinga (Universiteit Twente).


Dit zijn de drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2017:

  1. Dr.ir. Martin Baptist (1972) is onderzoeker aan Wageningen University & Research. Hij studeerde in Wageningen af als ecoloog en promoveerde in Delft op het gebied van de waterbouwkunde.
    Hij werkte onder meer als lector aan de Hogeschool Van Hall Larenstein en als onderzoeker aan de Waddenacademie. Hij is betrokken bij allerlei projecten waarin hij zijn technische en ecologische kennis combineert om groene oplossingen voor de waterbouw te realiseren.
  2. Dr.ir. Rolf Hut (1980) is geofysisch onderzoeker aan de TU Delft. Hij is onder meer verbonden aan het eWaterCycle-project, dat als doel heeft een globaal systeem voor overstromingsvoorspelling op te zetten.
    Het snel in elkaar knutselen van experimentele opstellingen is zijn handelsmerk. Hij doceert de nieuwe cursus ‘Maken voor natuurkunde studenten’ en is erg actief als promotor van techniek.
  3. Dr.ir. Rick Scholte (1989) studeerde Elektrotechniek aan de Universiteit Twente. Na zijn promotie aan de TU Eindhoven richtte hij het bedrijf Sorama Sound Imaging op, waarvan hij momenteel directeur is.
    Zijn gepatenteerde methode om geluid driedimensionaal in beeld te brengen, helpt bij het verminderen van geluidsoverlast door industriële producten. Daarnaast is de methode in te zetten tegen agressie en criminaliteit in de gebouwde omgeving.