Belgocontrol kiest ‘traffic management’ van Saab

Belgocontrol zal in de luchthavens van Luik en Brussel Zuid Charleroi de Advanced – Surface Movement Guidance & Control Systems (A-SMGCS) van het Zweedse Saab integreren.

Trefwoorden: #ATM (Air Traffic Management), #België, #Belgocontrol, #luchthaven Brussel Zuid Charleroi, #luchthaven van Liège, #Saab

Lees verder

nieuws

( Foto: Stefan Kalm - © Saab AB )

ENGINEERINGNET.BE - Saab’s A-SMGCS bezorgt de luchtleiders een duidelijk beeld van alle bewegingen op de luchthaven (op start-, landings- en taxibanen) en het luchtruim waardoor ze hun werk beter kunnen doen in alle weersomstandigheden.

Saab levert aan beide luchthavens zijn jongste generatie multilateratie sensoren, die een gesynchroniseerd signaal uitzenden. Tijdsverschillen worden herleid tot afstandsverschillen- SR-3 Surface-Movement Radars, VeeLo voertuig trackers en A3000 fusion processoren.

De systemen worden op de Belgocontrol werkplekken van de luchtleiders en de veiligheidsfuncties geënt. De Controller Working Position (CWP) behandelt de informatie die aangeboden wordt volgens ieders rol en verantwoordelijkheidsgebied wat de werklast van de controller verlicht.

Saab leverde gelijkaardige technologie al aan meer dan honderd luchthavens wereldwijd. Onlangs sloot het nog een contract voor Zagreb International Airport (Kroatië).

Belgocontrol budgetteerde de komende jaren 97 miljoen euro, o.a. om zijn technische systemen op te waarderen. De A-SMGCS in Luik en Charleroi passen daarin.