Viktor en Codure ontvangen groeifinanciering

Viktor en Codure, twee spinoffs die zijn voortgevloeid uit de Delftse onderneming MOCS, ontvangen een kapitaalinjectie van InnovationQuarter.

Trefwoorden: #Codure, #financiering, #hardware, #InnovationQuarter, #MOCS, #software, #Viktor

Lees verder

Techniek

( Foto: © Daniel Verkijk )

ENGINEERINGNET.NL - Met de investering zijn beide ondernemingen in staat zich door te ontwikkelen tot zelfstandige en winstgevende bedrijven.

Het softwarebedrijf Viktor en hardwareproducent Codurekrijgen met de investering de nodige impuls om de producten versneld te vermarkten.

De investering van InnovationQuarter werd bekend gemaakt door Delftse wethouder Ferrie Förster tijdens het event Meet the VC’s op 14 maart. Hij is blij met deze investering.

MOCS is een succesvolle onderneming die gevestigd is in de incubator YES!Delft. Het bedrijf combineert engineering- en advieswerk met het lanceren van nieuwe producten in de Maritieme, Offshore en Civiele sector.

Nieuwe producten worden ontwikkeld op basis van de kerncompetenties van de engineers; structural engineering, materiaalkennis, productieautomatisering en softwareontwikkeling. Het bedrijf groeit en ontwikkelt zich snel en bestaat inmiddels uit een team van meer dan twintig gedreven werknemers.

De producten die ondergebracht zijn in de spinoffs Viktor en Codurebrengen een doorbraak teweeg binnen respectievelijk de design engineering software markt en die van waterleidingherstel.

Förster: “MOCS is een bedrijf dat heel goed past in Delft en kennis vermenigvuldigt door kennis te delen. En hun maatschappelijk belang kunnen we niet onderschatten. In Delft weten we heel goed welke overlast opgebroken straten met zich meebrengen.”

Wouter Riedijk, CEO van Viktor: “De combinatie van onze programmeer skills met een praktische en engineering achtergrond zijn uniek. Het platform integreert die kennis. Wij zijn blij met Innovation Quarter als een beoogd lange-termijn partner.”