Real-time datacommunicatie via OPC UA

De rechtstreekse integratie van OPC UA Pub/Sub UDP-communicatie in TwinCAT 3 runtime van Beckhoff baant nu al de weg voor een eenvoudige configuratie.

Trefwoorden: #Beckhoff, #datacommunicatie, #M2M-netwerk, #OPC UA, #TwinCat 3

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Met de nieuwe extensie van de OPC UA-specificatie wordt het uitgever/abonnee-principe in het vastgelegde en gestandaardiseerde OPC UA-communicatieprotocol geïntroduceerd.

Beckhoff speelde een prominente rol in de ontwikkeling hiervan. Door de Pub/Sub UDP-extensie snel te integreren zette Beckhoff zijn status van pioniersgebruiker van OPC-technologieën nogmaals in de verf.

Een bijzonder voordeel dat voortvloeit uit de rechtstreekse integratie in de TwinCAT 3 engineeringomgeving is de erg vereenvoudigde configuratie. De communicatie gebeurt rechtstreeks vanuit de TwinCAT 3 runtime, waarmee een deterministisch en dus real time communicatiekanaal via OPC UA wordt gecreëerd.

Voordelen van rechtstreekse communicatielijn uitgever/abonnee
Conventionele client-serverapplicaties worden in een datacommunicatielijn tussen uitgever en abonnee ontkoppeld en hoeven elkaar niet langer te 'kennen'. De uitgever zendt gewoon zijn data - in dit geval als een UDP-multicast - naar een multicast-groep.

De abonnees ontvangen de data door zich te abonneren op de multicast-groep, niet door te verbinden met het apparaat. Deze voordelen kunnen worden benut op alle terreinen van machineontwerp, machinebouw en gebouwautomatisering.

Dit geldt in het bijzonder voor M2M-toepassingen binnen een machinenetwerk, zowel binnen kleine productiesystemen als in complexere machines en gebouwen.

Volgens het huidige stappenplan voor de OPC UA-specificatie wordt verwacht dat de OPC Foundation deze extensie begin 2017 kan voltooien. Bijgevolg plant Beckhoff een tijdige productrelease in TwinCat 3.


Voor meer informatie:
Beckhoff
Kantoor Lummen
Klaverbladstraat 11.2/2 - B-3560 Lummen
T. + 32 (0) 13 25 22 00

Kantoor Kortrijk
President Kennedypark 6 b.14 - B-8500 Kortrijk
T. + 32 (0) 56 20 20 37

info@beckhoff.be - www.beckhoff.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.