Objective International vangt groei op met nieuw kantoor

Objective International, het IT-bedrijf dat software ontwikkelt om logistieke en productieprocessen te stroomlijnen, heeft een nieuw kantoor in gebruik genomen in Wichelen.

Trefwoorden: #groei, #ICT, #IT, #logistieke processen, #Objective International, #productieproces, #uitbreiding, #Wichelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Objective International )

ENGINEERINGNET.BE - Door de groei van de voorbije jaren was het vorige kantoor te krap geworden. CEO Koen De Clercq investeerde ruim 6 miljoen euro in een nieuwbouwproject.

Al meer dan 20 jaar helpt dit bedrijf industriële klanten in de maakindustrie en de procesindustrie om hun productie en logistiek efficiënter en slimmer te maken. Het familiebedrijf heeft daarvoor een eigen softwarepakket ontwikkeld, maar zijn meerwaarde zit vooral in de begeleiding van bedrijven bij het ontwikkelen van dergelijke projecten en bij de uiteindelijke implementatie op de werkvloer.

Het nieuwe kantoor is 2.600 m² groot en telt drie verdiepingen. Er werden diverse duurzame technieken geïntegreerd om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Het bedrijf maakt gebruik van het grondwater, plaatste zonnepanelen voor eigen stroomproductie en heeft ook een systeem voor luchtkoeling op het dak.

Momenteel telt Objective International 65 medewerkers, maar het verwacht een verdere sterke groei. Het bedrijf hoopt tegen eind 2018 de kaap van 100 medewerkers te kunnen ronden.

Om zijn groeiproject te faciliteren, heeft het Wichelse IT-bedrijf ondersteuning gekregen van de Vlaamse overheid. Minister van Economie Philippe Muyters kende een subsidie toe in het kader van een transformatieplan.

Het bedrijf heeft momenteel ook al een kantoor in Eindhoven, maar er zijn plannen om verder te groeien op de Franse en Britse markt.