Ontwikkeling nieuw Maasmechels bedrijventerrein goed voor 500 jobs

De Gemeente Maasmechelen, POM Limburg en LRM gaan samen het terrein Nieuwe Bunders in Maasmechelen ontwikkelen. Op terrein zullen hier minimaal 500 mensen extra aan de slag kunnen.

Trefwoorden: #bedrijventerrein, #jobs, #LRM, #Maasmechelen, #Nieuwe Bunders, #POM Limburg, #Raf Terwingen, #SALK

Lees verder

Nieuws

( Foto: POM Limburg )

ENGINEERINGENT.BE - Het terrein komt tegenover het bestaande terrein Oude Bunders aan de Rijksweg, vlakbij het op- en afrittencomplex van de E314.

Burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen: “De unieke locatie met directe verbindingen naar Vlaanderen, Luik, Nederlands Limburg en het Duitse Ruhrgebied is een belangrijke troef voor het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid in Maasmechelen.”

Reeds in 2013 werd het te ontwikkelen regionaal bedrijventerrein Nieuwe Bunders herbestemd middels het Provinciaal Ruimtelijk UitvoeringsPlan (PRUP) ‘Afbakening kleinstedelijk gebied Maasmechelen’. Op vraag van de gemeente heeft POM Limburg vervolgens een masterplan laten opmaken voor de ontwikkelingsmogelijkheden van het 74 ha grote bedrijventerrein.

Na goedkeuring van het masterplan door de gemeente werd gewerkt aan een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente, POM Limburg en LRM. Nadat eerder POM Limburg en LRM deze overeenkomst reeds goedkeurden, heeft nu ook de Maasmechelse gemeenteraad ingestemd om met deze partijen de ontwikkeling van het terrein aan te vatten.

Stijn Bijnens, CEO LRM: “POM Limburg zal in overleg en met financiële tussenkomst van LRM optreden als onteigenende instantie. De gronden worden vervolgens overgedragen aan LRM met het oog op de verdere ontwikkeling van het terrein.”

De ontwikkeling van het regionale bedrijventerrein Nieuwe Bunders zal een positief effect hebben op de tewerkstelling in de regio. Uitgaande van een bebouwingsgraad van 50% vloeroppervlakte op de verkoopbare percelen en de tewerkstellingsnorm van minimum 15 personen per bebouwde hectare, zouden er minstens 500 tewerkstellingsplaatsen worden gegenereerd door de realisatie van Nieuwe Bunders.

Erik Gerits, gedeputeerde voor Economie en voorzitter POM Limburg: “Het Maasland heeft te kampen met een hoge werkloosheid en, in tegenstelling tot de andere Limburgse streken, een slinkend aantal arbeidsplaatsen.

In dat opzicht was het voor POM Limburg vanzelfsprekend om de ontwikkeling van Nieuwe Bunders ten volle te ondersteunen.”