UMCG optimaliseert financiële en logistieke processen

Het Belgische Xperthis implementeerde ERP for Healthcare (ERP4HC) bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), met als doel de financiële en logistieke processen te stroomlijnen.

Trefwoorden: #Deloitte, #ERP, #ERP4HC, #healthcare, #Universitair Medisch Centrum Groningen, #Xperthis

Lees verder

Techniek

( Foto: Wikipedia, CC BY-SA 3.0 )

ENGINEERINGNET.NL - Jan Lankhorst, Program Manager ERP bij het UMCG: “We lanceerden in januari een Europese aanbesteding. Deloitte en Xperthis stelden zich gezamenlijk kandidaat, en bij hen vonden we wat we nodig hadden: een sterke oplossing en het vertrouwen dat de implementatie vlot zou verlopen.”

ERP4HC werd in een periode van slechts 11 maanden geïmplementeerd, en dat ondanks de omvang van het project. Met dit programma beschikt het UMCG over een geavanceerde kosten- en budgetopvolging, een sluitende boekhouding, een volledige beheersing van de voorraadniveaus en een opvolging van de fysieke goederenstromen. Daarmee gaan ook kostenbesparingen en een hogere efficiëntie gepaard.

Vanaf 2018 zal er ook een integratie zijn met het patiëntendossier. Zo hoeft de zorgverlener zich helemaal geen zorgen meer te maken over de beschikbaarheid van materiaal, en wordt alle informatie transparant gedeeld tussen het zorg- en het financiële proces.