The Birdhouse selecteert 16 nieuwe start-ups en scale-ups

De Gentse accelerator The Birdhouse heeft de 16 nieuwe start-ups en scale-ups bekendgemaakt voor de derde editie van haar accelerator­programma.

Trefwoorden: #accelerator, #Belfius, #EY, #incubator, #scale-up, #Securex, #start-up, #The Birdhouse

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - The Birdhouse )

ENGINEERINGNET.BE -De nieuwe lichting werd uit de doeken gedaan tijdens het halfjaarlijkse Graduation evenement van The Birdhouse. Daar wordt telkens afscheid genomen van de start-ups die de accelerator verlaten, maar ook de nieuwe bedrijven worden er met open armen verwelkomd.

Net zoals de vorige editie wordt de nieuwe lichting start-ups verdeeld over de vestigingen van The Birdhouse in Gent en Antwerpen. In Gent nemen Daltix, CycleValley, MusiCasa, Advocas, Creatool, NimbleOps eBusinessCloud, Schoeters en Martens, Gradits Inerro en Unigift hun intrek.

Het Antwerpse kantoor wordt dan weer de vaste uitvalsbasis voor Entusia, Plann3r, Selma.ai, Taglayer, Bluebear, Set Global en Textgain. Daar genieten ze de voordelen van het acceleratortraject, waaronder coaching, mentorschap, workshops en gratis kantoorruimte.

Tijdens de selecties werd opnieuw kritisch gekeken naar de samenstelling van het team en een solide proof of concept om de markt te betreden. Bij The Birdhouse zijn ze enthousiast over de maturiteit van de bedrijfjes, hoewel ook de diversiteit in sectoren en zelfs nationaliteiten noemenswaardig zijn.

Sinds januari 2016 werden er al 22 start-ups begeleid, wat resulteerde in meer dan 3 miljoen euro omzet en 2 miljoen euro investering (waarvan 71% door de mentoren bij The Birdhouse). The Birdhouse wordt mede mogelijk gemaakt door partnerships met o.a. Belfius, Securex en EY.

Het nieuwe acceleratorprogramma start voor beide locaties op 1 augustus 2017.