Lancering slimme vliegtuigband (+video)

Op de Le Bourget luchtvaartshow toonden Michelin en Safran Landing Systems ’s werelds eerste geconnecteerde vliegtuigband.

Trefwoorden: #automatisering, #digitalisering, #druksensor, #maintenance, #Michelin, #passieve tag, #RFID, #Safran Landing Systems

Lees verder

Techniek

( Foto: Michelin )

ENGINEERINGNET.BE - PresSense is een elektronische druksensor die in de band steekt. De sensor is gekoppeld aan een passieve RFID-tag die de bandendrukinformatie draadloos meegeeft aan het mobiele leestoestel dat er in de nabijheid om vraagt.

De lezer is op zijn beurt gekoppeld aan een smartphone die verbonden is met de maintenance databank. Het hele proces kan digitaal verlopen.

Veel eenvoudiger dan de klassieke manuele tussenkomst van de operator: manometer in wielventiel steken, druk meten, opschrijven, overtypen,… Typisch kunnen vliegtuigbanden een druk van 15 bar (200 psi) en meer hebben.

Deze niet-invasieve oplossing spaart de operator alvast tijd die hij nuttiger kan besteden. Voortaan hoeft ook geen technisch geschoolde medewerker meer op pad gestuurd te worden om die data op te nemen. Deze aanpak opent op zijn beurt immers weer mogelijkheden om heel het opnameproces te automatiseren.

Aan deze oplossing werkten Michelin en Safran Landing Systems gedurende twee jaar. Verwacht wordt dat PresSense in 2019 wordt uitgerold.


Video: