GeoSea installeert offshore funderingen voor Duits offshore windturbinepark

GeoSea zal nu ook instaan voor de fabricage en offshore installatie van 16 funderingen voor windturbines en 1 offshore transformatormodule voor het EnBW offshore windturbinepark Albatros.

Trefwoorden: #Albatros, #DEME, #EnBW offshore windturbinepark, #funderingen, #Geosea, #offshore windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - GeoSea, dochteronderneming van DEME, vervult hier de functie van EPCI-partner, waardoor Siemens het volledige project kan verzorgen voor EnBW (offshore windturbines en offshore transformatormodule (OTM) incl. funderingen).

Het offshore windturbinepark Albatros is gelegen in de zogeheten ‘exclusieve economische zone’ in de Noordzee, vlakbij andere windturbineparken van EnBW, Hohe See en He Dreiht, ongeveer 90 km ten noorden van het eiland Borkum in de Duitse Noordzee.

Het project zal ongeveer 11 km² beslaan met waterdieptes tot 40 meter, met 16 turbines en een totale geïnstalleerde capaciteit van 112 MW.

Het ontwerp van de offshore funderingen voor windturbinepark Albatros is gebaseerd op monopiles en transitiestukken. De fabricage van de funderingen is voorzien in 2017-2018, terwijl de offshore installatie in 2018 gebeurt, tegelijkertijd met de offshore installatie van EnBW’s windturbinepark Hohe See.