Arno Kops nieuwe voorzitter Singapore Netherlands Water House

Arno Kops, regiomanager Zuid-Oost Azië en Australië bij Witteveen+Bos, is verkozen tot nieuwe voorzitter van het Singapore Netherlands Water House (SNWH).

Trefwoorden: #Arno Kops, #efficiënt watergebruik, #Singapore Netherlands Water House, #SNWH, #watermanagement, #Witteveen+Bos

Lees verder

Techniek

( Foto: Witteveen+Bos )

ENGINEERINGNET.NL - Het SNWH is een platform voor netwerken, communicatie en samenwerking tussen leden van de Nederlandse watersector die ook in Singapore gevestigd zijn.

Het doel van het platform is om bedrijven die actief zijn in de watersector te verbinden, ongeacht grootte van de organisaties en geschiedenis in de regio. In 2016 onderging het een update.

Er werd onder andere een visie vastgesteld over de toegevoegde waarde die het platform levert aan haar leden. Daarnaast werd gekeken hoe de kennis van alle partijen onderling zo optimaal mogelijk gedeeld kan worden.

Het voorzitterschap is verleend aan Arno Kops voor een periode van twee jaar.

Het is de taak van de voorzitter om de banden tussen Singapore en Nederland te versterken op de volgende vakgebieden: efficiënt watergebruik, watermanagement en toekomstbestendigheid, institutionele transitie en bestuur en de implementatie van innovatieve watersystemen.


The Netherlands Waterhouse, DutchCham (onderdeel van het SNWH), heeft ongeveer 700 leden en het platform heeft elf commissies.