Deloitte lanceert Innovation Fund als steun voor start-ups

Deloitte Belgium onderstreept hiermee het engagement om innovatie te bevorderen. Dit doet ze door jonge bedrijven in de technologiesector te empoweren in hun ontwikkeling.

Trefwoorden: #analytics, #cyber, #Deloitte, #digital, #informatietechnologie, #innovatie, #innovation fund, #spin-offs

Lees verder

Techniek

( Foto: Deloitte )

ENGINEERINGNET.BE - Met het Innovation Fund bouwt Deloitte verder op reeds bestaande, complementaire innovatie-initiatieven zoals het Booster-programma en Deloitte’s Technology Fast 50 en plant het een bijkomende investering in 3 veelbelovende start-ups in 2017.

De onderneming gaat investeren in nieuwe bedrijven en ondernemerschap door start-ups de kans te geven hun activiteiten verder te ontwikkelen dankzij kapitaalinjecties en zal zo de Belgische economie een steuntje in de rug geven.

Guido Vandervorst, Innovation Leader, Deloitte Belgium: “Er werd een aanzienlijk investeringsbedrag vastgelegd dat in de komende 3-5 jaar moet worden gebruikt om een win-win situatie te creëren: door te investeren in innovatie creëren we nieuwe markten en nieuwe manieren om diensten te verlenen.”

Het zijn start-ups die actief zijn in informatietechnologie, analytics, digital en cyber, maar ook interne spin-offs. Ze zullen samenwerkingsakkoorden afsluiten met Deloitte om gezamenlijk de markt te bewerken en hun product of service te ontwikkelen.

De organisaties waarin wordt geïnvesteerd, worden zorgvuldig geselecteerd en hebben bewezen dat ze disruptie als strategisch voordeel kunnen inzetten.

Het fonds zal gebruikmaken van de bestaande incubator- en acceleratorprogramma’s van Deloitte en met hen samenwerken om innovatie in België te bevorderen.