Herschikking management bij Lanxess

Vanaf 1 september wordt Gunther Van Cauwenberge gedelegeerd bestuurder van Lanxess en Country Representative voor Lanxess België. Hij volgt daarmee Luc Varigas op.

Trefwoorden: #Arlanxeo, #CEO, #chemie, #Gunther Van Cauwenberge, #Kallo, #Lanxess, #Lillo, #management, #rubber, #Zwijndrecht

Lees verder

HR

( Foto: Lanxess )

ENGINEERINGNET.BE - Luc Varigas besliste om een nieuwe carrièrestap te zetten. Hij stapt over naar de rubber joint venture Arlanxeo, waar hij Global Head of Controlling van de business unit High Performance Elastomers en CFO van Arlanxea Netherlands wordt.

Verder neemt Claudia Mellado Sanchez, momenteel Tax & Treasury Manager bij Finance & Controlling, de functie van CFO over.

Gentenaar Gunther Van Cauwenberge (foto) studeerde aan de universiteit chemie en biotechnologie. Na het behalen van zijn doctoraat in de chemie, bouwde hij zijn carrière uit in de chemische en petrochemische sector. In zijn vorige functie was hij Operations Manager bij Gunvor Petroleum Antwerpen.


ACHTERGROND
Lanxess België heeft twee vestigingen in het Antwerpse havengebied, waar rubberchemicaliën en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt. In Lillo wordt caprolactam en polyamide gefabriceerd en in Kallo worden glasvezel en rubberchemicaliën vervaardigd. Er werken ruim 900 werknemers.

Bij Arlanxea Belgium in Zwijndrecht wordt butylrubber geproduceerd. Er werken zowat 350 werknemers. De fabriek in Zwijndrecht behoort tot Arlanxeo, de joint venture met Saudi Aramco.