Provincie Antwerpen versterkt samenwerking met Tianjin

Na 10 jaar intensieve relaties hebben de provincie Antwerpen en Chinese stadsprovincie Tianjin, één van de vier Chinese nationale stadsprovincies, een samenwerkingsakkoord ondertekend.

Trefwoorden: #China, #handelsovereenkomst, #Provincie Antwerpen, #samenwerking, #stadsprovincie, #Tianjin

Lees verder

Nieuws

( Foto: Provincie Antwerpen © Britt Guns )

ENGINEERINGNET.BE - Burgemeester en vicepartijsecretaris van Tianjin, Wang Dongfeng zette samen met gedeputeerde bevoegd voor Internationale Samenwerking Ludwig Caluwé en gouverneur Cathy Berx de handtekening onder een nieuwe stap in de vriendschap en samenwerking.

Tianjin is een belangrijke havenstad in het noorden van China en één van de vier nationale stadsprovincies. Een samenwerkingsovereenkomst voor de komende vijf jaar moet de wederzijdse vriendschappelijke samenwerking en communicatie tussen de provincie Antwerpen en Tianjin nog versterken. Het European Trade Center krijgt daarin een cruciale rol toebedeeld.

Caluwé: “Met het oog op onze gemeenschappelijke welvaart en ontwikkeling is het onze voornaamste betrachting om organisaties en bedrijven met elkaar te linken zodat ze samenwerken en uitwisselen. Mogelijke vakgebieden waarin we voor elkaar een meerwaarde kunnen betekenen, zijn onderwijs, havenopleiding en logistiek, handel en economie, circulaire economie, creatieve economie en zorg.”

De Provincie Antwerpen onderhoudt al meer dan 10 jaar goede relaties met stadsprovincie Tianjin. Zo opende het Chinese bedrijf Tianjin Liho Import and Export Group, een Chinees bedrijf dat zich in licht industriële producten specialiseert, 10 jaar geleden haar nieuwe vestiging in Wommelgem.

Dit China Europe Trade Center vormde het bruggenhoofd van de stad en haven van Tianjin in Europa. Sindsdien vonden tal van forums en bezoeken ter bevordering van wederzijdse handel plaats.