Gimv investeert in distributeur Arseus Medical

Gimv kondigt een investering aan van 15 miljoen euro in Arseus Medical, distributeur van apparatuur en verbruiksgoederen aan de medische sector en leverancier van bijbehorende diensten.

Trefwoorden: #Arseus Medical, #Gimv, #investering, #medische sector, #medische verbruiksgoederen

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Gimv neemt een substantieel belang in de onderneming naast de ondernemers Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet, die Arseus Medical in 2014 overnamen en ook aan boord blijven na deze transactie.

Alle partijen verschaffen tevens groeikapitaal met als doel de onderneming versneld te laten doorgroeien in de komende jaren.

Onder de vleugels van het huidige management werd de afgelopen jaren gewerkt aan het opzetten van een sterke structuur, een heldere segmentatie en een aantal uitbreidingen waaronder 3 complementaire overnames.

In het nieuwe partnerschap met Gimv zullen Cedric De Quinnemar (actueel CEO) en Jan Ponnet vanuit de raad van bestuur hun rol blijven spelen in de verdere groei van het bedrijf.

Bovendien wordt voor het dagelijkse beleid ruimte gemaakt voor de aanstelling van een nieuwe CEO met een sterke MedTech-expertise, die zal helpen om de onderneming naar een volgend niveau te tillen.

Vanuit de hoofdzetel in Bornem is dit bedrijf actief in vier segmenten,oogheelkunde, gespecialiseerde medische apparatuur voor diverse andere specialisaties, bandagisterie en toelevering aan eerstelijnszorg.

In elk van deze vier segmenten heeft de onderneming een leidende positie en een sterke basis om verder te groeien en in aanpalende markten uit te breiden. Het realiseerde in 2016 een omzet van 30 miljoen euro met 90 medewerkers.