Provincie Noord-Holland organiseert hackathon ‘Hack the Road’

Verschillende teams krijgen 48 uur de tijd om een systeem te bouwen waarmee op provinciale wegen verkeersinformatie overgebracht kan worden naar ‘slimme’ zelfrijdende auto’s.

Trefwoorden: #Artificial Intelligence, #Augmented Reality, #hackathon, #Hack the Road, #Internet of Things, #Noord-Holland, #verkeersinformatie, #zelfrijdende auto

Lees verder

Nieuws

( Foto: Provincie Noord-Holland )

ENGINEERINGNET.NL - De provincie Noord-Holland organiseert van 14 tot en met 16 september 2017 de hackathon ‘Hack the Road’ op het circuit van Zandvoort.

Het winnende team krijgt een reis naar Californië om daar hun prototype te presenteren aan geïnteresseerde overheden, bedrijven en universiteiten. ‘Hack the Road’ is een competitief evenement, waarbij creativiteit en innovatie voorop staan.

Doel van de provincie is om de ‘slimme’ zelfrijdende auto zo goed mogelijk te faciliteren. Informatie die van belang is voor de automobilist zoals gevaarlijke weersituaties of de huidige verkeerssituatie op de weg, wordt in de nabije toekomst naar slimme auto’s gecommuniceerd. Bij verkeershinder kan bijvoorbeeld de route of de gewenste rijsnelheid automatisch worden aangepast. Dit zorgt voor een efficiëntere maar bovenal ook voor een plezierige rijervaring.

De provinciale wegen, en wegen in het algemeen, zijn op dit moment nog niet klaar voor de slimme, zelfrijdende auto. De deelnemers aan ‘Hack the Road’ gaan hier verandering in proberen te brengen.

Ontwikkelaars, designers, programmeurs, infrastructuur experts en deskundigen op het gebied van zelfrijdende voertuigen kunnen zich tot en met 13 september aanmelden (link onderaan).

Voor het maken van hun prototype krijgen deelnemers toegang tot nieuwe technologieën zoals: Artificial Intelligence, Internet of Things en Augmented Reality.

De laatste dag van de hackathon, 16 september, pitchen de teams hun prototype aan een deskundige jury. Voor de top drie is er onder andere een prijzenpot ter waarde van 20.000 euro beschikbaar.