Van Oord haalt opdracht voor Duits offshore windpark Deutsche Bucht binnen

Aansluitend op de bekendmaking dat de financiering voor het offshore windpark Deutsche Bucht (252 MW) definitief rond was, kreeg Van Oord de opdracht voor de Balance of Plant-werkzaamheden.

Trefwoorden: #Balance of Plant, #Deutsche Bucht, #Duitsland, #offshore windpark, #Van Oord, #windmolen, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Oord )

ENGINEERINGNET.NL - Het offshore windpark Deutsche Bucht is gelegen in de Duitse Bocht, 95 kilometer ten noordwesten van het Waddeneiland Borkum. Van Oord heeft de opdracht gekregen voor het realiseren van de Balance of Plant.

De werkzaamheden bestaan uit het ontwerp, de engineering, inkoop, bouw en installatie van de funderingen, de verbindingskabels en het offshore-hoogspanningsstation. Ook het transport van de windturbines wordt door het bedrijf verzorgd.

De planning is dat de installatiewerkzaamheden in de tweede helft van 2018 van start gaan. Het windpark Deutsche Bucht zal vervolgens eind 2019 volledig operationeel zijn.

Het geplande offshore windpark bestaat uit 31 windturbines van elk 8 MW, resulterend in een totaal vermogen van 252 MW. Dit volstaat om per jaar meer dan 178.000 huishoudens van duurzame energie te voorzien.

Dankzij het park kan er jaarlijks meer dan 360.000 ton aan CO2-uitstoot worden bespaard. Deze vermindering sluit aan bij de doelstellingen van de Duitse overheid om in 2020 40% minder CO2 uit te stoten dan in het referentiejaar 1990.