Schneider Electric en Claroty partners in strijd tegen cyberaanvallen

Claroty, vernieuwer in netwerkbeveiliging voor de operationele technologie (OT), en Schneider Electric vormen een partnerschap in de strijd tegen cybercrime.

Trefwoorden: #beveiliging, #Claroty, #cybercrime, #ICT, #IT-platform, #samenwerking, #Schneider Electric

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Claroty zal door deze overeenkomst zijn realtime monitoring- en detectiesysteem voor OT/ICS-netwerken verkopen aan de klanten van Schneider Electric via het Collaborative Automation Partner Program (CAPP) van het bedrijf.

Beide bedrijven hebben uitgebreide tests uitgevoerd om de interoperabiliteit van de oplossing te bekrachtigen.

Een opvallend kenmerk van dit platform is het vermogen om industriële netwerkprotocollen tot op het diepste niveau te onderzoeken zonder het systeem te schaden.

Dat stelt eindgebruikers in staat om anomalieën op een veilige manier op te sporen en tegelijkertijd complexe en gevoelige industriële netwerken te beschermen.

Traditionele IT-beveiligingssoftware gebruikt vaak actieve verzoeken of heeft sporen op het netwerk nodig, waardoor operaties uiteindelijk kunnen worden verstoord.

Dit platform maakt echter gebruik van een passieve bewaking om het netwerkverkeer op een veilige manier te inspecteren zonder het risico op verstoring.