ESAS neemt sectorgenoot Groep TSB over

Om het dienstenaanbod, waaronder smart building management, uit te breiden, heeft het Antwerpse ESAS zijn Limburgse sectorgenoot Groep TSB overgenomen.

Trefwoorden: #ESAS, #Groep TSB, #Internet of Things, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: ESAS )

ENGINEERINGNET.BE - Groep TSB werd in 2001 opgericht, telt 250 werknemers, boekte in 2016 een omzet van 15 miljoen euro en heeft onder meer Telenet, Proximus, Infrax, KBC, Kruidvat en ICI Paris XL als klanten.

CEO Robert Decant van ESAS. “Onze diensten en die van Groep TSB, waaronder hun groeiende activiteit voor het Internet of Things, vullen elkaar mooi aan. Ook geografisch zijn we complementair.”

Sinds 2013 kocht de onderneming ook al ISS Office Support Services, Cervo Engineering en Simac 3Services. Door die overnames en organische groei steeg de omzet van 26 miljoen euro in 2014 naar 60 miljoen euro in 2016.

Inspelend op de sterke opkomst van het Internet of Things in de Benelux, wil ESAS tegen 2020 doorgroeien tot een bedrijf dat 2.000 mensen tewerkstelt. Eind volgend jaar willen ze de kaap van 100 miljoen euro omzet ronden. Om deze groei te ondersteunen is is het bedrijf op zoek naar 200 nieuwe medewerkers.

Financiële details over deze overname werden niet vrijgegeven.


ESAS, waarin sinds eind vorig jaar de investeringsgroep Buysse & Partners participeert, financiert de overname met eigen middelen en in samenwerking met huisbankiers Belfius en BNP Paribas Fortis.