Manual.to geselecteerd voor Londense Microsoft Accelerator

Manual.to is toegelaten tot de Microsoft Accelerator in Londen, een van de meest gerenommeerde acceleratoren voor start-ups. Deze start-up helpt handleidingen te digitaliseren.

Trefwoorden: #accelerator, #digitaliseren, #handleiding, #Manual.to, #Microsoft, #Microsoft Accelerator, #start-up

Lees verder

Techniek

( Foto: Manual.to )

ENGINEERINGNET.BE - Manual.to maakt slimme manuals, die je op een gebruiksvriendelijke manier kunt terugvinden met elk digitaal toestel en in gelijk welke taal.

Door het hele proces online te brengen en te vereenvoudigen zorgt de start-up voor een drastische kostenverlaging en krijgen ondernemingen een inzicht in hoe hun content gebruikt wordt, waardoor ze de relatie met hun doelpubliek versterken.

Het bedrijf richt zich in de eerste plaats op grote bedrijven die op een snelle manier kosten willen besparen op het vlak van interne werkinstructies en procedures. Onder andere Siemens, BNP Paribas, ISS Facility Services en Proximus zijn al klant.

Oprichter Jorim Rademaker: “Het maken van handleidingen en werkinstructies is voor bedrijven een bezigheid die heel veel tijd vergt. En op het moment dat de manual of werkinstructie eindelijk klaar is, is deze eigenlijk al verouderd. Bovendien moeten bedrijven hun handleidingen ook in meerdere talen printen, wat de hele oefening nog complexer maakt. Gelukkig is de wetgeving voor consumentenhandleidingen onlangs veranderd, en kunnen bedrijven deze nu ook digitaal aanbieden.”

Door papier zoveel mogelijk uit te schakelen en de layout te automatiseren, slaagt men erin om tot 90% op de kosten van een handleiding of werkprocedure uit te sparen. Door video met tekst te combineren, gebeurt de informatieoverdracht bovendien veel efficiënter.

Microsoft heeft hoge verwachtingen voor deze technologie en selecteerde het jonge bedrijf met het oog op een strategisch partnership. In oktober verhuist een deel van het team naar Londen, om zich intens te laten begeleiden in hun groei en om de samenwerking met Microsoft te versterken.