• 18/09/2017

ABISS 2017: digital D-day en expert masterclasses - invitatie

Op 5 oktober komt de industrie in beweging en wordt één en ander duidelijk op ABISS 2017, de grootste en gratis digital summit en netwerkbeurs voor ondernemers en hun afdelingshoofden.

Trefwoorden: #ABISS 2017, #Agoria, #digital summit, #Flanders Make, #Howest, #Imec, #networkevent, #Sirris, #vakbeurs, #Vlaio

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Agoria, Sirris, Flanders Make, PWC, Howest, Vlaio, Kanaal Z en netwerkorganisator Invent Media slaan de handen in elkaar voor de tweede editie van ABISS te Kortrijk Xpo, de summit en netwerkevent voor apps, software en oplossingen voor digital & smart manufacturing.

Deze summit, speciaal bedoeld voor u en uw afdelingshoofden, presenteert een 50-tal ontwikkelaars, integratoren en consultants op het domein van apps, software, integratie, opleiding en implementatie bij het digitaliseren van uw interne bedrijfsprocessen en uw waardeketen.

Tijdens ABISS 2017 worden ook 8 belangrijke expert classes gegeven met voorbeelden, realisaties, trends en adviezen voor industriële bedrijven, die van belang zijn bij de start en tijdens het digitaliseringstraject.

Leer uit de successen, maar ook uit de fouten van uw voorgangers en pols even hoever de collega’s in uw sector staan.  Wat is uw digitale benchmark ?

Op ABISS 2017 kan u samen met uw team ook even netwerken met specialisten uit de industriële software en app-wereld, kan u demo’s volgen omtrent specifieke applicaties voor engineering, prototyping, assemblage, maintenance, planning, supply chain, sales en after-sales, enz…

We gaan dit keer nog een stapje verder met oplossingen voor IoT, Big Data, Analytics, Augmented en Virtual Reality, meer bepaald voor de industrie. 

Eén van de expert masterclasses uitgelicht
Eind 2016 namen Flanders Make en PWC een reeks interviews af bij een dertigtal Vlaamse bedrijven. Uit de resultaten van het rapport blijkt dat deze bedrijven aangeven dat het niveau van maturiteit in hun industrie al redelijk hoog is en dat hun noden zich eerder situeren op het vinden van bekwame mensen en talent.

Bedrijven verwachten vooral een performantieverbetering. De studie is gebaseerd op soortgelijke onderzoeken die PWC uitvoert op internationale schaal. Op het einde wordt ook even ingegaan op de digitale transformatie van producten en productie : wat zijn de uitdagingen voor de “digital age products” & de “factory of the future” ?

Uit deze uitgebreide studie geven we alvast twee opvallende conclusies mee:

  1. Prioritaire digitaliseringsprojecten zijn er op het niveau van de werkvloer zelf, met name info die van en naar machines stroomt, maar ook in de horizontale en verticale digitalisering van de waardeketen. Ook productontwikkeling, engineering en het aanbieden van extra diensten door digitalisering scoren hoog.
  2. De belangrijkste  uitdagingen voor bedrijven vindt u hieronder geïnventariseerd. Opvallend is de vrees voor een tekort aan digitaal talent en een gebrek aan digitale bewustmaking van bestaande medewerkers, wat een remmende factor is bij het doorvoeren van digitaliseringsprojecten.  Op technologisch niveau vinden veel bedrijven het gebrek aan een digitale standaard en certificering een heikel probleem.

Klik hier om te registreren voor een bezoek aan ABISS 2017 of om deel te nemen aan één of meerdere expert classes

Voor meer informatie:
www.networkevent.be/abiss/nl

TIP:
 Lees méér over: Abiss


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.