• 23/01/2012
  • |     BB

Vlaamse milieuprofessionals werken aan verdere professionalisering

De Beroepsvereniging van Vlaamse MilieuCoördinatoren, kortweg VMC, heeft niet alleen haar naam veranderd in VMx, tegelijk werd een ambitieus actieplan 2012 uitgerold.

Trefwoorden: #FEBEM, #MER-deskundige, #milieu, #milieucoordinator, #OVB, #VEB, #vlarel, #VMC, #vmx

Lees verder

energ

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.BE -- Centraal in het nieuwe actieplan van VMx staat de doelstelling om namens de Vlaamse milieuprofessional een volwaardige gesprekspartner te zijn van de overheid en de verschillende actoren, zowel op lokaal als Europees vlak.

Volgens VMX is de verbreding een noodzakelijk gevolg van de toenemende behoeften van de leden, onder meer ten gevolge van de invoering van nieuwe wetgeving (o.m. VLAREL).

Hierdoor wordt niet alleen de regeling van wettelijke vastgelegde functies zoals milieucoördinator en MER-deskundige gewijzigd, maar ook het volledige kader waarbinnen deze milieuprofessionals dagdagelijks werken.

Voorzitter Filip Raymaekers: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan, maar op basis van intern en extern overleg hebben we beslist om de hand te reiken naar werkelijk alle Vlaamse milieuprofessionals. Tevens wordt er nauwer samengewerkt met de verschillende belanghebbenden.”

“Dit laatste vertaalt zich onder meer in onze actieve medewerking aan UMiO (de koepel van milieuondernemingen met partners FEBEM, VEB en OVB), en de Europese milieuprofessionalsorganisatie ENEP. VMx zal zijn representatie en representativiteit gevoelig optrekken.”