Gimv neemt belang van 23,6% in Cegeka

Met deze operatie wil het ICT-bedrijf Cegeka geografisch uitbreiden en zijn positie in bestaande markten versterken. Outsourcing in het algemeen staat centraal in de uitbreidingsplannen.

Trefwoorden: #Andre Knaepen, #Cegeka, #Gimv, #ICT, #investering, #outsourcing

Lees verder

Techniek

( Foto: Cegeka )

ENGINEERINGNET.BE - Door deze investering wordt Gimv aandeelhouder naast CEO André Knaepen, de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) en het management van Cegeka.

Sinds zijn management buy-out in 1992 heeft André Knaepen Cegeka uitgebouwd van een lokale tot een pan-Europese IT-dienstverlener met vestigingen in tien landen. Het bedrijf telt vandaag ruim 4.000 medewerkers die samen meer dan 2.500 klanten bedienen.

Sinds 2006 is de omzet vertienvoudigd tot ruim 400 miljoen euro en het is hun ambitie om dit indrukwekkende groeiparcours de komende jaren voort te zetten. Binnen vijf jaar wil het nogmaals in omvang verdubbelen.

André Knaepen, CEO Cegeka (foto) : “Deze kapitaalsoperatie is nodig om onze ambitie verder te realiseren. In de eerste plaats blijven we investeren in de ontwikkeling van ons dienstenaanbod want we willen een stap voorblijven op de markt. We willen groeien in Europa, maar dat zal nooit ten koste gaan van ons lokale aanpak.”

Het Centrum voor Overheidsinformatie (COI), dat een belangrijke speler was in de informatisering van de Vlaamse overheid, heeft mee de eerste Europese groeiperiode van Cegeka ondersteund. Met de intrede van Gimv, zal het nu terugplooien op zijn kerntaken.