Bezoek een bedrijf op Voka Open Bedrijvendag 2017

Het thema van campagne van Voka Open Bedrijvendag 2017 luidt: "Ondernemers ondernemen voor iedereen". Honderden bedrijven zetten op 1 oktober hun deuren open.

Trefwoorden: #bedrijfsbezoek, #opendeurdag, #Voka, #Voka Open Bedrijvendag

Lees verder

Nieuws

( Foto: Voka Open Bedrijvendag )

ENGINEERINGNET.BE - Ondernemers zijn meer dan het product of de dienst die ze aanbieden. Ze zijn een meerwaarde voor de samenleving rondom hen en hebben zo een impact op het leven van iedereen.

Dit jaar zijn op Voka Open Bedrijvendag de ogen ook gericht op de textielsector, in samenwerking met Fedustria, de Belgische federatie van o.a. de textielindustrie.

Dat textiel van groot economisch belang was in ons verleden, herinneren we ons vaag uit de geschiedenislessen. Maar dat de textielindustrie ook vandaag de dag nog een belangrijke rol speelt, wordt dit jaar extra benadrukt.

De sector heeft namelijk niet stilgestaan, behoort tot de wereldtop en biedt bovendien mooie carrièremogelijkheden. Enkele opvallende deelnemers uit de sector zijn Beaulieu International Group en het Fashion & Textiles Innovation Lab van de HoGent.

Een tweede thema waarop gefocust zal worden, zijn bedrijven die al meer dan 100 jaar oud zijn. Samen met ETWIE, Expertisecentrum voor het Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed, worden deze pronkstukken uit onze economie in het zonnetje gezet. Enkele opvallende namen hier zijn Stokerij Rubbens (200 jaar oud) en Brouwerij Van Steenberge.