Bouw van Sealing Valley van start gegaan

In Aalten, in de zogenaamde ‘Achterhoek’ of de ‘krimpregio’, start Beele Engineering de bouw van de Sealing Valley campus. Het bedrijf investeert 20 miljoen euro in dit expertisecentrum.

Trefwoorden: #afdichtingen, #Beele Engineering, #brandwerendheid, #sealing, #Sealing Valley

Lees verder

Techniek

( Foto: LDS )

ENGINEERINGNET.NL - Beele Engineering, dat in 1977 van start ging, is expert in afdichtingstechnologie voor kabel- en buisdoorvoeringen (veel gebruikt op schepen en in off-shore) maar ook brandwerendheid en waterdichtheid. Het bouwt tegenover zijn hoofdkwartier in Aalten een Center of Excellence waar het onderzoek zal verrichten met het oog op productontwikkeling en -testen.

Uiteindelijk is het de bedoeling met Sealing Valley een 45.000 m² grote campus (goed voor een investering van 20 miljoen euro) op te trekken waar ook opleidingen en trainingen worden gegeven. Daarbij zal het bedrijf samenwerken met onderwijs-, trainings en certificeringspartners, leveranciers en klanten om toepassingen te optimaliseren.

“We kunnen de beste producten maken maar als ze de markt opgaan, verlies je er greep op”, stelde zaakvoerder Hans Beelen. Het kenniscentrum zet dan ook sterk in op het aantrekken, opleiden en trainen, niet alleen van jonge ingenieurs maar ook van installateurs, adviseurs en professionals.

Beele, dat actief is in 50 landen, wil met Sealing Valley alvast ‘een ander tempo’ zetten en het veiligheidsbewustzijn sterken door mee te sleutelen aan normen, testprocedures en certificaten.

Beele Engineering stootte in 2015 op de grens van zijn groeimogelijkheden op de huidige locatie. Het heeft een productie van 20.000 m2 en zocht alternatieven. Aanvankelijk werd gedacht aan een extra 5 à 10.000 m2. Uiteindelijk vond men een 5 ha ‘brown field’ rond het station van Aalten. De gemeente kocht de gronden en met 300.000 en 400.000 euro van respectievelijk gemeente en provincie werd aan de sanering begonnen.

“We kwamen veel meer tegen dan verwacht”, zei Ted Kok, wethouder van de gemeente Aalten. Ondertussen is er al een voetbalveld gelegd en straks wordt begonnen aan de nieuwe BREEAM-gebouwen van de Campus. Het project verloopt gefaseerd. Een eerste fase zal volgend jaar al opgeleverd worden.

Bij de aftrap gingen er cadeaucheques naar de Brandwondenstichting, Mercy ships en het Kulturhus Lintelo. Een demo toonde hoe Beele afdichtingen stand hielden onder plotse hoge waterdruk en bij brand.