AkzoNobel produceert in Nederland alle verf en lakken met groene stroom

De sites in Sassenheim, Wapenveld, Groot Ammers en Ammerzoden gebruiken, net als alle Sikkens-winkels, elektriciteit die met windenergie is opgewekt.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #groene stroom, #lakken, #productie, #verf

Lees verder

Techniek

( Foto: AkzoNobel )

ENGINEERINGNET.NL - AkzoNobel heeft hiervoor een meerjarig contract afgesloten met Eneco. Per jaar gaat het om 66 gigawattuur, gelijk aan het energieverbruik van een stad met 33.000 inwoners, zoals Meppel.

Marcel Galjee, directeur Energie van AkzoNobel: “Met dit contract gebruikt AkzoNobel ook voor locaties die minder energie-intensief zijn duurzaam geproduceerde elektriciteit. Hiermee zetten we de volgende stap om de uitstoot van CO2 verder terug te dringen. In 2050 moet het hele bedrijf klimaatneutraal zijn.”

AkzoNobel kondigde vorig jaar aan om met DSM, Google en Philips windenergie te gaan inkopen van twee nieuwe windparken, Krammer en Bouwdokken. Ook maakt het bedrijf gebruik van duurzaam geproduceerde stoom in Hengelo en Delfzijl. Deze duurzame energie wordt door de grote productielocaties afgenomen.

Galjee voegt toe: “Hiermee leveren we met onze duurzaamheidsstrategie maatwerk op onze locaties. We zoeken hierbij altijd naar nieuwe samenwerkingen en nieuwe servicemodellen.”

Het nieuwe contract vermindert de CO2-uitstoot met 19 kiloton per jaar. Momenteel is 40% van AkzoNobels wereldwijde energieverbruik hernieuwbaar en in 2016 verbeterde bijna de helft van de bedrijfslocaties het energieverbruik. Voor 2050 is het doel om 100% hernieuwbare energie te gebruiken.