Maastricht University werkt mee aan Fabriek van de Toekomst

DKE, onderdeel van Maastricht University, gaat samen met verschillende bedrijven uit Limburg uit de industriële robotica-sector een nieuw ‘Fieldlab’ in Roermond opzetten.

Trefwoorden: #DKE, #fieldlabs, #Maastricht University, #robot-apparatuur, #robotica

Lees verder

research

( Foto: screen YouTube - SwarmLabMaastricht )

ENGINEERINGNET.NL - Dit nieuwe ‘Fieldlab’ zal gevuld worden met het nieuwste van het nieuwste op gebied van robot-apparatuur.

Deze apparatuur zal worden getoond aan potentiele klanten om samenwerking met betrekking tot ‘de Fabriek van de toekomst’ te vergemakkelijken. Tevens biedt het Fieldlab toegang tot geavanceerde robot apparatuur van bedrijfspartners voor DKE-studenten. Binnen de universiteit was toegang tot dit soort technologie nagenoeg onmogelijk te realiseren.

Fabriek van de toekomst, Industrie 4.0, cyberfabriek of connected factory; ongeacht hoe je het noemt, deze transformatie van industrie vertegenwoordigt een omwenteling in productieprocessen op basis van nieuwe technologieën en innovatieve concepten.

Fieldlabs zijn omgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen ‘Smart Industry’-oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren, evenals een omgeving waarin mensen deze oplossingen leren toepassen.

Zij versterken ook banden met onderzoek, onderwijs en beleid op een specifiek ‘Smart Industry’-thema. Sommigen hebben een regionale focus, anderen zijn meer nationaal of Europees gefocust.