Novartis investeert 100 miljoen euro in nieuwe productiesite

Novartis heeft een nieuwe biotechnologische afvullijn en analytisch laboratorium bij Alcon in Puurs in gebruik genomen. Het bedrijf investeerde ongeveer 100 miljoen euro in deze bouw.

Trefwoorden: #Alcon, #analytisch laboratorium, #biotechnologische afvullijn, #investering, #Novartis, #pharma, #productiesite

Lees verder

Techniek

( Foto: Novartis )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe lijn laat het bedrijf toe om jaarlijks 18 miljoen innovatieve spuitjes met de meest geavanceerde medicatie te vullen. Het analytische lab zal de kwaliteitscontrole van de productie verder intensifiëren en heeft een capaciteit van 250 miljoen stuks per jaar.

Sinds 2014 investeerde Novartis 100 miljoen euro in de bouw van de afvullijn en het laboratorium. Alcon zal de nieuwe productielijn in Puurs inzetten om biotechnologische medicatie te produceren voor de behandeling van aandoeningen zoals artritis, psoriasis, .... Door de investering evolueert Alcon in Puurs naar een biotechnologische productiesite die meer dan 1.500 mensen tewerkstelt.

Kris Peeters, Maggie de Block, Philippe Muyters en Sophie Wilmès, respectievelijk federaal minister van Werk, Economie en Consumenten; federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid; Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie en federaal minister van Begroting huldigden de nieuwe productiesite plechtig in.